*

Elämä jatkuu

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 57 min 2 s sitten

Ay-liike tarjoaa apua työnhakuun – ”Tajusimme, että työpaikan löytäminen ei ole vain työttömien ongelma”

1 tunti 23 min ago

Ammattiliitto Pro on keskiviikkona julkaissut uuden työnvälitys- ja uravalmennuspalvelunsa. Muutkin liitot tarjoavat erilaista apua työnhakuun, Talouselämä kertoo.

Professorit lyttäsivät hallituksen veroalen – Simon Elo: Uusia veronkevennyksiä harkittava

2 tuntia 1 min ago

Veroja ei pidä kiristää, vaan päinvastoin hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä, esittää hallitusryhmä Sinisten ryhmänjohtaja, kansanedustaja Simon Elo.

Tiedustelulait nytkähtämässä torstaina – Pekka Haavisto jakaisi paketin kahtia

2 tuntia 37 min ago

Vihreiden presidenttiehdokas, kansanedustaja Pekka Haavisto katsoo Puheenvuoron blogissaan, että uudet tiedustelulait pitäisi käsitellä kahdessa osassa. Hallituksen on määrä vahvistaa esityksensä uusiksi tiedustelulaeiksi huomenna.

Parveketupakointi kielletty jo yli 70 taloyhtiössä – lisää kieltoja tulossa

2 tuntia 45 min ago

Jo vähintään 76 taloyhtiötä on kieltänyt parveketupakoinnin vuoden 2017 lakimuutoksen jälkeen, tiedottaa Kiinteistöliitto.

Kiinteistöliiton alueelliset jäsenyhdistykset kartoittivat viranomaisten tekemiä tupakointikieltopäätöksiä eri puolilta maata. Luvut ovat ainoastaan suuntaa antavia, sillä selvitys ei kata koko maata. Viranomaisen päätöksellä toteutettava kielto koskee sekä huoneistoparvekkeita että -pihoja.

Jo voimaan tulleiden kieltojen lisäksi viranomaisilla on parhaillaan käsiteltävänä yli 60 tupakointikieltohakemusta eri puolilla maata, Kiinteistöliitto kertoo.

Hjallis Harkimolta tylyä tekstiä suomalaisten Kiina-bisneksistä: ”Me vaan puhutaan, pidetään seminaareja”

2 tuntia 56 min ago

Jääkiekkoseura Jokerit on hyvin edustettuna Etelä-Koreassa Pyeongchangin talviolympiakisoissa. Peräti kahdeksan Jokereiden pelaajaa valittiin olympiajoukkueisiin. Heistä viisi Suomen ja kolme Yhdysvaltojen joukkueeseen.

Jokereiden pääomistaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo ei ole yllättynyt.

- Kyllähän se mun mielestä on aika luonnollista, kun me kuitenkin pelataan korkeimmalla tasolla Euroopassa jääkiekkoa. Meillähän pitääkin olla parhaimmat siellä, Hjallis kommentoi Sport Contentille.

Oikeusministeriö esittää valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista

3 tuntia 49 min ago

Oikeusministeriö on tiedottanut esittävänsä valtioneuvostolle valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen irtisanomista.

Taustalla on Nissisen joulukuussa saama korkeimman oikeuden tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ministeriö käynnisti tuomion jälkeen virkamiesoikeudellisen harkinnan Nissisen asemasta. Kokonaisharkinnan perusteella oikeusministeriö on päätynyt esittämään irtisanomista.

Presidentinvaalit: Ennakkoääniä annettiin historiallinen määrä

4 tuntia 10 min ago

Presidentinvaaleissa on annettu ennätyksellinen määrä ennakkoääniä. Keskiviikkoaamun lukujen mukaan 1 533 352 suomalaista kävi äänestämässä ennakkoon. Ennakkoäänestys päättyi tiistaina.

Aiempi ennakkoäänten ennätys oli vuoden 2012 presidentinvaalien toiselta kierrokselta, jolloin ennakkoääniä kertyi 1 527 737 kappaletta. Äänestysprosentti oli ennakkoäänissä tuolloin korkeampi kuin nyt, sillä tuolloin ennakkoon äänesti 36,6 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Nyt vastaava prosentti on 36,1. Äänioikeutettujen määrä on siis kasvanut.

Suomalaiset lisäisivät presidentin valtaa: ”Kansakunnan erotuomarille” oikeus hajottaa eduskunta?

4 tuntia 37 min ago

Suomalaisten enemmistö lisäisi presidentin oikeuksia koskien esimerkiksi eduskunnan hajottamista. Tuoreen kyselyn tuloksia nähtävissä graafissa alla.

Tasavallan presidentille toivotaan lisää valtaoikeuksia, kertoo Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Tutkimuksessa kysyttiin, kuinka paljon valtaa presidentillä pitäisi olla yhteensä 17 eri asian tai asiakokonaisuuden osalta.

Ilves nollattiin Helsingissä, valmentajalle jäi tosi surkea maku

23.1.2018 23:12

Ilves taipui Helsingin IFK:lle Helsingissä tiistaina 0-3-lukemin jääkiekon SM-liigassa. Tamperelaisten esitys jätti kauniisti sanottua paljon toivomisen varaa.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli ymmällään ottelun jälkeen. Päävalmentaja ei voinut ymmärtää, miten huono jääkiekkopelin hänen valmentamansa joukkue oli juuri pelannut.

- Jäi kyllä tosi surkea maku tästä. En edes muista koska on ollut näin surkea esitys ja tässä hallissa vielä, Kivi latasi pelin jälkeen.

Niinistön ja Haaviston välillä leimahti aktiivimallista: ”Älä hyvä Pekka väärentele minun puheitani”

23.1.2018 20:05

Pekka Haavisto (vihr.) ja Sauli Niinistö ajautuivat Sanoman vaalitentissä sanaharkkaan työttömyysturvan aktiivimalliin liittyen. Ehdokkaille annettiin mahdollisuus esittää kysymyksiä toisilleen aiheista, jotka ovat jääneet hampaankoloon.

Haavisto osoitti kysymyksensä Niinistölle. Hän sanoi kysyneensä Niinistöltä aiemmin, olisiko tämä voinut jättää aktiivimallista lausuman tai olisiko presidentti voinut puuttua asiaan. Haavisto siteerasi Niinistön sanoneen: ”en viitsinyt kommentoida, olisi ollut naurettavaa”.

Jokereille viimein pisteitä vaikealta kiertueelta

23.1.2018 19:57

Jokerit päätti neljän ottelun vieraskiertueensa voittoisasti. Kazania, Sotshia ja Nizhnekamskia vastaan Jokerit ei saanut pistettäkään, mutta kiertueensa päätöspelissään Jokerit päihitti Erkka Westerlundin valmentaman Salavat Julajev Ufan 5-4.

Jokerit sai ottelusta kaksi pistettä. Ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa.

Presidenttitentistä selkeä ei aseviennille Arabiemiraatteihin – taustalla kohu suomalaispanssarista

23.1.2018 19:26

Presidenttiehdokkaat suhtautuvat kriittisesti asevientiin Arabiemiraatteihin, mistä on noussut kohu Jemenin sodassa nähdyn suomalaisen panssariajoneuvon takia. Tosin ihan kaikki eivät päässeet asiasta lausumaan Sanoman presidenttitentissä.

Arabiemiraattien uutistoimiston videossa valtio-omisteisen Patrian panssariajoneuvo näkyi emiraattien käytössä Jemenin sodassa. Patria myi vuonna 2015 Arabiemiraatteihin 40 AMV 8x8 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua.

Professorien arviointiraportti julki – Vihreiden Aalto: ”Suomen asema koulutuksessa vajoaa”

23.1.2018 18:05

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto vaatii jälleen Juha Sipilän (kesk.) hallitusta perumaan tehdyt koulutusleikkaukset.

Ilmavoimien komentajalta karu arvio Ylellä: Hävittäjiä ostettava 64 – muuten mietittävä mikä osa Suomesta jää puolustamatta

23.1.2018 17:35

Suomen Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Sampo Eskelinen katsoo, että HX-hankkeessa Suomen tulisi hankkia yhtä monta hävittäjää kuin Hornet-koneita alun perin ostettiin. Eskelinen kertoo kannastaan Ylen haastattelussa.

Vuonna 1992 tehdyn päätöksen mukaan Suomi hankki 64 Hornet-hävittäjää, joista kaksi on tuhoutunut lento-onnettomuuksissa. Nyt hävittäjiä on hankittava yhtä monta, katsoo Eskelinen tai muuten joudutaan valitsemaan, mitä osaa Suomesta ei puolusteta.

He poistaisivat presidentin syntyperävaatimuksen – Sauli Niinistö ei avaisi perustuslakia

23.1.2018 17:35

Neljä presidenttiehdokasta poistaisi presidentin syntyperävaatimuksen perustuslaista. Tuula Haatainen (sd.), Merja Kyllönen (vas.), Pekka Haavisto (vihr.) ja Matti Vanhanen (kesk.) nostivat kätensä ylös, kun ehdokkailta kysyttiin aiheesta Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalitentissä.

Laura Huhtasaari kehui Jussi Niinistön linjaa HS-tentissä: ”Sotilaskomentajan pitää luopua toisesta kansalaisuudesta”

23.1.2018 16:45

Presidenttiehdokkaat tyrmäävät puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) halun evätä kaksoiskansalaisilta sotilasvirat lukuun ottamatta Laura Huhtasaarta (ps.), jolta tuli kehut.

Lakihanke, joka estäisi kaksoiskansalaisilta pääsyn ainakin korkeisiin sotilasvirkoihin, on ollut vireillä pitkään. Niinistö sanoi maanantaina Maanpuolustuskurssin avajaisissa, että ”viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana”. Ehdokkailta kysyttiin asiaan kantaa Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalitentissä.

Hämmennystä herättäneen vaaliennusteen tekijä: Sauli Niinistö kärsii nyt suomalaisesta vaali-ilmiöstä

23.1.2018 14:23

Accuscore laati eilen Iltalehdelle vaaliennusteen, jonka laskentatapa on herättänyt runsaasti keskustelua.

Ennusteen laatinut Accuscoren toimitusjohtaja Tuomas Kanervala selventää nyt, miten gallupjohtaja Sauli Niinistölle ennustetaan 49 prosentin kannatusta. Alma Median ja Helsingin Sanomien tuoreimmissa kannatuskyselyissä Niinistö on saanut 58 prosentin ja 68 prosentin kannatusluvut.

Tuoko hävittäjäkisa lisää työpaikkoja Suomeen? Koneita toimittavat maat kumppanuusohjelmaan

23.1.2018 13:38

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Business Finland aloittavat yhteisen Innovation Partnership -ohjelman, kertoo Tekniikka&Talous. Ohjelma käynnistää uudenalaisen yhteistyön Suomen ilmavoimille hävittäjiä tarjoavien maiden kanssa.

Juha Sipilän hämmentävä veto nousi esiin Ylellä – kytki itsensä Matti Vanhasen ”uskomattoman heikkoon” kannatukseen

23.1.2018 13:05

Politiikan tutkijat hämmästelevät pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tapaa sitoa oma asemansa ja jopa jatkonsa puoluejohtajana keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalitulokseen. Tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja emeritusprofessori Heikki Paloheimo puhuivat aiheesta Ylen Ykkösaamussa tiistaina.

– Pääministeri on kytkenyt oman kannatuksensa aika vahvasti keskustan ehdokkaaseen, mikä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä. Minkä takia hän toimii näin, poliittisesti aika riskialttiilla tavalla? Vuorelma mietti lähetyksessä.

Näkökulma: 8 hyvää syytä äänestää – näistä tuli sittenkin kunnon vaalit

23.1.2018 12:47

Kävin antamassa ääneni ennakkoon Lohjan Citymarketissa kauppareissulla sunnuntaina.

Se oli helppoa, ei tarvittu kuin ajokortti ja päätös, kenelle presidenttiehdokkaalle äänensä antaa. Toimitus oli ohi muutamassa minuutissa.

Olen siis yksi yli miljoonasta suomalaisesta, jotka ovat äänensä näissä vaaleissa tähän mennessä antaneet. Äänestysprosentti on jo päälle 30.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset