Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuoruus

Woke up, cold in hand

Tämä musablogi pelkästään siitä syystä, että ikämiehenä yhtäkkiä rupesin muistelemaan minkälaisesta musiikista pidin teinivuosina (1960-lukua).

Näiden laulujen juurevat nimet kiinnittyivät näköjään ikuisesti joihinkin aivomuistosoluihini ja sieltä niitä oli helppoa tuoda taas päivänvaloon:

  • I asked her for water, she brought me gasoline  
  • Woke up, cold in hand
  • Working in a coal mine

Kuten varmaan huomaatte, kaikki nämä kolme ovat muistamisen arvoisia!

 

Nuoruus ja alsismi lisääntyivät

Nuoruuteen liittyy pelko ikääntymisestä ja vanhuudesta. Toisaalta asian voi kääntää niin, että nuoruushan lisääntyy kun mittariin tulee vuosia lisää.

Ystäväni Ari Turunen täyttää tänään 50 vuotta. Hän on siis vuoden nuorempi kuin 49 vuotta nuoret.

Paljon onnea kaimalle, vielä kerran ja kiitos eilisestä jolloin jo aloitimme juhlimisen. Tänään jatketaan lisää...

 

Hiukan tuosta taulun tekovaiheista:

Koko iän vaivannut painajaiseni

Heräsin taas aamuyöllä siihen tuttuakin tutumpaan painajaisuneen että putosin jäihin ja liu’uin jään alle josta en päässyt ylös kun en sitä tippumis-avantoa löytänyt.
Kyseinen ’uni’ on herättänyt minut aina silloin tällöin noin 10- vuotiaasta lähtien.

Kadutko eletyssä elämässäsi mitään?

Telkkarissa kysyttiin ihan vasta yhdeltä ihmiseltä ”kadutko elämässäisi mitään ja pyyhkisitkö siitä jotain pois jos se olisi mahdollista”.

Lukukokemus: Iida Rauma - Katoamisten kirja

Törmäsin joskus haastatteluun, jossa haastateltava kertoi, että lukee ainoastaan tietokirjoja sillä niistä saa uusia ideoita ja ajatuksia. Itse luen samasta syystä niin faktaa kuin fiktiota. Kertomakirjallisuus on harvoja tapoja matkustaa toisen ihmisen pään sisälle. Rauman teos sai minut tällaiselle matkalle ja pohtimaan ihmisten ja sukujen elämänkulkua yleisesti.

Vankikarkuri Sevettijärventiellä!

On alkutalvi 1971-1972 ja olen matkalla Nitsijärvelle. Edellisen kesän aikana olin kirvesmiehenä mukana rakentamassa uudet asunnot sikäläisille kolttasaamelaisille (mm. Vasko Fofanoff:ille ja Paavo Fofanoff:ille). Kyse oli KVT:n leiristä (kansainväliset vapaaehtoiset työleirit) ja leirin vetäjä, runoilija Jorma Eronen, oli päättänyt jäädä sinne talven yli, Marjukka-vaimonsa kanssa, koska he haluaisivat oppia kolttasaamea. Kutsuivat kylään eikä tällainen lentojätkä sen enempää tarvinnut.

Krapula

Oli 03.04.2015 päivä, kun valmistimme makkaroita omalla reseptillä, kun kaupan vastaavat kyllästyttää. Tai ne on mauttomia eikä niissä taida oikeasti lihaakaan olla. Tällä tekotavalla saa aikaan hyviä makkaroita, mutta hinta on kova. Ainakin rahallisesti mitattuna. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä