Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Syvyyssukellus

Syvämeren poro

Tutkimusalus "Nautilus" teki muutama päivää sitten sukellusrobotin avulla kiinnostavan löydön, 1385 metrin syvyydessä ja noin 1650 kilometriä Hawai-saarelta lounaiseen. Läpinäkyvä otus saa hämmästyneen miehistön kysymään "What are you?". Tässä vaiheessa tiedetään ainakin sen verran, että "poro" kuuluu Helicocranchia-sukuun. Kyse on tavallaan pienestä kalmarista.

https://

Yhtä kiehtova ja läpinäkyvä otus esiintyi Vienanmerellä, josta kirjoitin vastaavanlaisen ihastusblogin:

Vienanmeren meriperhonen

Maaliskuussa sukeltaja Aleksander Benedik sukelsi Vienanmeren syvyyksiin ja teki uskomattoman kauneita löytöjä. Oheinen video kertoo kaiken, niin upeista jäänmuodostuksista kuin läpinäkyvistä olioista. Jos jonkinlainen taivas olisi olemassa maan päällä, niin tuo meriperhonen (sea butterfly) liippaa aika läheltä. Kiehtova otus! Läpinäkyvyys on suoja vihollisia vastaan ja upea valoeffekti johtuu sukeltajan kameran valaistuksen heijastuksesta.

https://

Kaveria ei jätetä!

Suomalaiset sukeltajat kävivät itse hakemassa toverinsa syvyyksistä. Englantilainen huippusukeltajien ryhmä oli todennut, että operaatio on liian vaarallinen, sitä ei voida toteuttaa. Norjan poliisi kielsi veden täyttämään luolastoon sukeltamisen.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä