*

Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Afrikan väestökehitys

Kyllä suomenafrikkalainen tietää: ei koko manner tänne mahdu

Viime aikoina Afrikasta Eurooppaan suuntautuva muuttoliike on puhuttanut niin Ylen Ykkösaamussa kuin Osmo Soininvaaran blogissa.

Tulijoiden määrä kasvaa alati kiihtyvää vauhtia eikä loppua virralle näy. Totta myös on, ettei tänne paeta enää pelkästään sodan tai nälänhädän kaltaisten humanitaaristen kriisien jaloista.

Kiina näyttää mallia Afrikan kehitysavulle

Kiina näyttää "lännelle", että kehitysapu voidaan tehdä myös aivan toisella tavalla.....järkevästi.

Kiinan rooli kasvaa koko ajan Afrikassa ja (toisin kuin mistä länsimaisessa kehitysavussa on kyse) Kiina pyrkii kehittämään pitkäkestoisia kauppasuhteita, joissa keskeisinta on molemminpuolinen hyöty.

Afroeurooppalaisuuden syntyvaihe?

Olemme jo pitkään tottuneet puhumaan afroamerikkalaisista ja on kerrassaan hieno, että Yhdysvaltain nykyinen presidenttikin on sellainen. Lienee korkea aika tottua siihen, että lähitulevaisuudessa yhä enemmän afroeurooppalaisia elävät keskuudessamme.

Kortsuja ja koulutusta

Eläkkeelle jäänyt suurlähettiläs Matti Kääriäinen kertoi tänään Suomen 20-vuoden kehitysyhteistyöhankkeiden menneen hukkaan. Paavi Franciscus taas kertoi, ettei köyhissä maissa ihmisten tulisi lisääntyä kuin kanit. Näistä kahdesta tänään julkaistuista uutisesta muistui mieleen viiden vuoden takainen blogini, Kortsuja ja koulutusta.

Maahanmuuttosta keskusteltava, ilman kukkahattu-tätien vihaa...

Tiedän kulkevani nyt kaltevalla pinnalla, koska tämä maahanmuuttoasiat ovat niin kovin herkkä ja tulenarka aihe meillä ja myös muualla Euroopassa.  En edes alkuun ajatellut kirjoittaa tästä omaa blogia, mutta kun vastasin kommenttiin tuolla Tossavaisen blogissa Jorma Myyryläiselle, niin tuli mieleeni, että olisikohan tästä taas keskusteltava täälläkin ilman syyttelyä ja vihanilmaisuja vastapuolille?

Kopioin nämä muutamat lauseet joihin olin vastaamassa eli näin minulle kirjoitti Jorma Myyryläinen:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä