Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvot. yhteiskunta

Kritiikki Pride-kulkueista

Yhdenvertaisessa maassa jokaista kansalaista kohdellaan tasa-arvoisesti! Mikään fyysinen, yhteiskunnallinen asema  jne. ei voi olla rajoittava tekijä tasavallassa. Vanhempani syntyivät keisarivallan aikana, jolloin eriarvoisuus ulottui yhteiskunnallisesta asemasta aina fyysiseen erirvoisuuteen asti.

Pride-kulkueet kuuluvat niihin maihin, joissa taistellaan eriarvoisuutta vastaan ei meille Suomeen. Tärkeintä on, että me jokainen erilaisine omiaisuuksinemme voimme elää täysipainoista elämää ilman, että niitä vähän väliä nostetaan tikun nokkaan. 

 

Arvoja ja valintoja

Helsingin kaupunginvaltuusto tyrmäsi tällä viikolla jo toisen kerran tänä vuonna perussuomalaisten Pia Kopran aloitteen 50 000 euron lisärahoituksesta Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Myöskään valtiovalta ei enää viime vuonna löytänyt rahoitusta, ns. joulurahaa, ruoka-apua tarjoaville yhdistyksille.

 

100-vuoden taival

 

1900-luvun alussa ei puhuttu aborteista! Äidin ja lapsen selviytyminen Venäjän vallan aikana oli kiinni siitä yhteisöstä missä avioton lapsi syntyi kuten oman isoäitinikin kohdalla oli tilanne! Yhteiskunta silloinkin tuki lasta ja äitiä. Kysyn miten voi olla, ettäitsenäisyytemme 100-vuotisen taipaleen jälkeen  yhteiskunta tarjoaa sosiaalisista syistä aborttia. Onko yhteiskuntajärjestyksemme  mennyt päälaelleen kun vasemmistopuolueet menevät mukaan tällaiseen juttuun! Eduskunta ei ainakaan tällä äänestyksellä anna kuvaa kehittyneestä ja kypsästä yhteiskunnasta!

Kyse on arvoista

Miksi demarit, eikä Kokoomus? Tämän kysymyksen tulen vielä tulevaisuudessa kuulemaan useasti, sillä monet talouspoliittisista ajatuksistani on varmasti aika oikeistolaisia. Mutta kyse on arvoista, siitä kenen hyväksi talouspolitiikkaa tehdään. Siitä millainen yhteiskunta me halutaan olla.

Terve ja eheä kuin sananvapaus Suomessa!

Laura Huhtasaari on kirjoittanut blogin otsikolla ”Sananvapauden tila on tulehtunut”. Lukematta enempää kommentoin sitä näin:

Helmut Kohl (1930-2017)

 

Euroopan unionin arkkitehdiksikin kutsuttu suurmies Helmut Kohl on kuollut. Hän toimi Saksan liittokanslerina vuosina 1982-1998. Hänen saavutuksiin voidaan lukea neuvottelut, Suomen ja muiden Pohjoismaiden liittämiseksi  Euroopan unioniin. Suomen osalta hän kävi useita kahdenkeskisiä keskusteluja Suomen pääneuvottelijan, ulkomaankauppaministeri Pertti Salolaisen kanssa.  Helmut  Kohl neuvotteli maalleen hyvät ehdot, nimittäin Suomi on ollut ja näillä näkyminkin tulee olemaan EU:n nettomaksaja.

 

Suomi - pieni EU:n pohjoinen liittovaltio

Elämme mielenkiintoisia aikoja, PS:n puoluekokouksessa jäsenet valitsivat väärät henkilöt puolueen johtoon, - Sauli Niinistön mielestä? Onko satavuotiaan Suomen itsenäisyystaistelut olleet turhia?

https://www.youtube.com/watch?v=hURmOmTrNYA&list=RDhURmOmTrNYA#t=31

Saavatko vanhukset äänensä kuuluville

Saavatko vanhusten edustajat äänensä kuuluville

 

 

Laki määrää, että kunnassa on oltava vanhusneuvosto. Se on yleensä sosialitoimen alainen. Helsingissä siihen kuuluu jäseniä erilaisista eläkeläisjärjestöistä, luottamusmiehistä, poliittisista puolueista ja kaupungin edustajista. Yhteensä 19 nimettyä henkilöä. Tuntuu kyllä erittäin byrokraattiselta.

 

Suomi vuonna 2042

Ykköstie Turusta Helsinkiin on muutettu yhdeksi suureksi kaupunkibulevardiksi. Sitä halkoo yksi, yhtenäinen raitiotielinja. Bulevardin reunoille on pystytetty mukavia kahviloita, jotka tarjoilevat vegaanista luomuruokaa, joka on tuotettu kahviloiden takana sijaitsevilta lähiruokatiloilta. Nämä ruoat ovat kommuunissa asuvien tilallisten tuottamia. Tarjolla on myös mitä erilaisimpia kahvi-, punaviini- ja teevalikoimia.

Suomen historiallisin ajojahti ja minä sen kohteena!

Olin vuosituhannen pässi kun otin yhteyttä pariin puolueeseen ja maamme Presidentti Sauli Niinistöön noin vuosi sitten tarjoamalla omia ajatuksia! Elämäni muuttui tästä syystä radikaalisti! Alkoi lähes loputon kahvittelu ja kermakakkujen syönti mukavien rupatteluiden parissa. Voisin puhua demokratian riemu voitosta.

No ei tosiaan kukaan ei ottanut yhteyttä mutta eivät kuitenkaan löytäneet roskaposti nappiakaan se varmasti olisi ollut järki valinta! Valittiin kuitenkin täysin toisenlainen nappi ja sen käytölle antoi kasvot median kautta useat tutut kasvot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä