Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Ekre

Viro kriisissä - presidentti potkii Ekreä hallituksesta

Populistipuolue Ekre - Viron persut - on saanut keväästä jatkuneella ensimmäisellä hallitustaipaleellaan naapurimaamme asiat täysin sekaisin. Monille viimeinen pisara oli Ekren epäonnistunut yritys potkia poliisiylijohtaja Elmar Vaher virastaan viime torstaina.

Viron persut tulilinjalla - 7 entistä sisäministeriä vaatii Helmeen eroa.

Viron populistisen Ekre-puolueen sata päivää hallituksessa eivät ole jättäneet ketään kylmäksi. Kohut seuraavat toisiaan, mutta toistaiseksi pääministeri Jüri Ratasilla ei ole ollut kanttia potkia äärioikeistoa pois hallituksesta.   

Solvauksilta ja asiattomuuksilta ei ole säästynyt edes presidentti Kersti Kaljulaid, jota Ekren puheenjohtaja ja sisäministeri Mart Helme kutsui keväällä "tunnekuohuiseksi naiseksi." Ekreläisten möläytyksiä ja natsitervehdyksiä on puitu lähes viikottain kansainvälisessä mediassa.

Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnassa - kuka edustaa persuja?

Yksi Euroopan äärioikeiston johtohahmoista, "Ranskan Huhtasaari" Marine Le Pen, on tulossa lähiaikoina Tallinnaan yhdessä monen muun "oikeistolaisen" kanssa. Lisätietoa on luvassa lähipäivinä. Näin kirjoittaa Facebookissa virolaisen EKRE-puolueen parlamentaarikko Jaak Madison.

Viron hallitusskandaali paisuu

Äärioikeistolainen EKRE-puolue on ollut Viron hallituksessa vasta muutaman päivän, mutta Viron asiat ovat jo täysin sekaisin. Tässä on varoittava esimerkki Suomellekin, persut ovat uudessa eurooppalaisessa liitossa EKRE-puolueen kanssa.

Viro uuden hallituksen myötä Unkarin ja Puolan kerhoon?

Tuoreiden tietojen mukaan Virossa on päästy sopuun uudesta hallituspohjasta. Hallituksen muodostavat Keskustapuolue, Isänmaa-puolue ja oikeistoradikaali Viron konservatiivinen kansanpuolue (Ekre). Uuden hallitusohjelman linjauksissa Ekren kädenjälki näkyy erityisesti maahanmuuttopoliittisissa ja avioliittoon liittyvissä linjauksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä