Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Faktantarkistajat

Virkamiespuolue

 

Siitä on jo pitkään kun maassamme on ollut virkamieshallitus maan asioita hoitamassa. En edes muista milloin se oli, mutta joskus minun elinaikanani sellainen kyllä on ollut.

Virkamieshallitusta tarvitaan kun kansan valitsemat puolueet ja päättäjät eivät pääse yksimielisyyteen maan asioiden hoidosta.  En tiedä niistä säännöistä joita virkamiehiä sitovat silloin kun he ministereinä päättävät maan asioista, mutta varmaan he toimivat ministerinvalan velvoittamina, kuten poliittiset ministeritkin toimivat.


https://yle.fi/uutiset/3-10708028

Trump ja faktantarkistajat

Kun Trump oli ehdolla presidentiksi ja hänet valittiin presidentiksi, niin samaan aikaan alkoi ns. faktantarkistus. Faktantarkistuksen ideanahan on siis se, että (kaikki) ehdokkaan väittämät tarkistetaan todellisuutta tai totuutta vasten, ja väärät väittämät erotetaan tosista.

Pidän tätä hyvänä asiana. On aina iloinen asia, kun totuudella on kysyntää. Se kuitenkin on loppupeleissä se mikä merkitsee.

Väyrynen puhui taas omiaan

Paavo Väyrynen puhui jälleen kerran omiaan Iltalehden ja Almamedian vaalitentissä. Väyrynen tulkitsi Lissabonin sopimusta tapojensa mukaan totuudenvastaisesti. Hän totesi tentissä, että Suomi on velvollinen antamaan sotilaallista apua Lissabonin sopimuksen mukaan muille EU-maille niiden sitä pyytäessä. Hänen mukaansa Suomessa muutettiin sen takia lakiakin. Sen lain mukaan Suomi voi antaa kovaakin sotilaallista apua EU-maille, mutta se ei siihen velvoita. Apua Suomi voi antaa myös esim. YK:n sitä pyytäessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä