Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Hakkerointi

Suurempi osa kyberrikoksista tulisi saada virallisen syytteen alaisuuteen

Julkaisin eilen kirjoituksen otsikolla ”Kiinalainen verkkovakoilu APT10-hakkeriryhmällä ja läntiset pilvipalvelut” (US-blogi 10.7.2019). Tämä blogikirjoitus on jatkoa tuohon kirjoitukseen.

Kiinalainen verkkovakoilu APT10-hakkeriryhmällä ja läntiset pilvipalvelut

Meille kaikille ovat tuttuja digitaaliset pilvipalvelut. Yrityksien ja yksityishenkilöiden tietokoneella aikaansaatuja tuotoksia sähköposteista yritysten kaikkein salaisimpiin asiakirjoihin tallennetaan pilveen.

Kun digitaaliset tiedot ovat pilvessä, ne eivät ole säilöttynä säilömistarkoituksessa omalla tietokoneella eikä yrityksen omalla palvelimella vaan pilvipalvelun tarjoavan yrityksen palvelimella.

Hacking Democracy

Itselläni alkoi syvällinen PC- ja Internet-harrastus jo lapsena ala-asteella. Internetissä aloitin 1997-1998 tienoilla ala-ikäisenä skriptikakarana verkon pimeällä puolella. Ennen sitä 1996-1997 soitin tietokoneeseeni hankitulla hitaalla modeemilla Turusta kaukopuheluita joka iltaan Mikrobitin ylläpitämään MBNet -purkkiin Helsingin 09-suuntanumeroon.

Terveystiedoillamme käydään jo kauppaa

Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen varoittaa, että terveystiedon kansallisen Kanta-arkiston tietosuoja ja käyttö on riittämättömästi valvottua. Kanta-arkistoon on yli 200 000 sote-ammattilaisella pääsy ja me ihmiset valitettavasti teemme virheitä.

Riskit tietovuotoon kasvavat mitä keskitetymmin tietoja kootaan helposti käsiteltävään muotoon suuriin yksiköihin. Lehtosen mielestä Kela pakoilee vastuutaan tietosuojasta siirtämällä vastuuta terveydenhuollon yksiköille. Miten on varmistettu, että tietoja käytetään vain lainmukaisiin tarkoituksiin?

Hesari uutisoi Clintonin sähköpostien vuodatuksesta mustamaalaten Trumpia

 Olen odottanut, pimittääkö suomalainen media täysin Hillary Clintonin sähköpostivuodon oikean syyllisen. Todellisuudessa on ollut tiedossa jo 14.12.16 lähtien, että tiedot antoi Wikileaksissä toimivalle entiselle brittiläiselle Uzbekistanin suurlähettiläälle Craig Murraylle henkilö, jolla oli laillinen pääsy aineistoon. Tämä henkilö työskenteli demokraattien kansallisessa komiteassa (DNC). Motiivina vuotajalla oli Clintonin säätiön korruptio ja likainen peli, jolla estettiin Bernie Sandersin valinta demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Näin käyt kybersotaa Isistä vastaan, terveisin Anonymous

Kansainvälisesti hajautettu hakkeriryhmä Anonymous on julistanut sodan Isisille. Nyt on nyymeillä sopiva vastustaja. Anonymousin hyökkäys voi helposti aiheuttaa kaaosta Isisin kyberosastolla, sillä Isisin pääpropaganda- että kommunikaatiokanavia ovat sosiaalinen media, kuten Twitter. Anonymous taas on osoittanut monta kertaa pärjäävänsä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Anonymousilla on siis hyvä mahdollisuus aiheuttaa merkittävää vahinkoa Isisin kommunikaatiolle.

Mikäli tahdotte liittyä mukaan kikkailuun, tässä pienimuotoista alkuopastusta (ihan aloittelijoille):

Kiina hakkeroi Pentagonin sähköposteja kilvan Venäjän kanssa?

Kiina hakkeroi Pentagonin sähköposteja kilvan Venäjän kanssa?

Jokin aika sitten Yhdysvaltain hallituslähteet kertoivat NBC Newsille, että kiinalaiset olivat suorittaneet merkittävän iskun Yhdysvaltain ”kansallisen turvallisuuden johtohenkilöiden” sähköpostitietoihin vain jokunen päivä sen jälkeen kun Pentagonin järjestelmiä vastaan oli suoritettu vahva hakkeri-isku.  Viime mainitun takana on ilmoitettu olleen Venäjän ylläpitämät toimijat.  The Guardian kertoi asiasta 10.8.2015;

Ajaako hakkeri autoasi?

 

 

 

 

 

 

 

Uutiset auton hakkeroinnista käyvät päivä päivältä huolestuttavammiksi:

 

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/video-kybertutkijat-hakkeroi...

 

On vain lyhyen ajan kysymys, kun autot ovat netissä, kaikki toiminnot, jopa ohjaus, elektronista. Tällainen mahdollistaa jopa jäljittämättömän cybermurhan, kenties sellaisia on jo tapahtunutkin?

Auto, auto, auto

Auto, auto, auto

 

On mielenkiintoista tarkastella maailman autokaupan tilastoja – ja vähän autoja muutenkin.

 

Tuoreimmat vuoden 2014 maailman autonmyyntiluvut on julkaistu.

 

Niiden mukaan viime vuonna maailmassa myytiin 72,23 miljoonaa autoa.  Eli kasvua 3,54 miljoonaa autoa. (+5,15 %)

 

Vuotta aikaisemmin, vuonna 2013 myynti oli 68,69 miljoonaa autoa.  Eli kasvua 3,71 miljoonaa. (+5,71 %)

 

Rahalaitosten uusin vitsaus - aggressiivinen hakkerointi

Pankkien hakkerointi tuottoisa bisnes eräille..

Salattu toiminta:

Tietomurrot keskuspankkeihin ja kansallisiin pankkeihin.

Tämä aihe on tiukasti varjeltu salaisuus, ja valtakunnanturvallisuuden ydintason mukaisesti tiukasti suojattu.  Mutta salaisuus mikä salaisuus.  Kaikki salaisuudet paljastuvat aikanaan.  Niin tämäkin. Vaikka Valtakunnansalaisuus onkin.

*

Jos kansa tietäisi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä