Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitusneuvottelut 2019

Tarvitseeko Suomi jyrkkää vasemmisto-oikeisto -asemointia?

Suomalaiset ovat melkoisen homogeeninen kansa.

Hieman pintaa raaputtamalla, jokaisesta löytyy pieni sosialisti, jolla on tunteet vasemmalla ja järki oikealla.

Päivän hallitusohjelmakeskustelua kuunnellessa, kävi mielessä, miten upeita ihmisiä suomalaiset ovat.

He osaavat puhua, ilmaista järjellistä puhetta, mutta myös tunnistaa itsessään pelot, huolet ja oikeudenmukaisuuden.

Pienen kansan kohtalot kiteytyvät helposti kansallisiin kohtaloihimme.

Ulkopuoliset voimat ovat olleet läsnä henkisen itsenäistymisemme  estäjinä. 

- - -

Tarkistuksia Titanicin törmäyskurssiin

On kaksi syytä iloita: Perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa häikäisevän vaalivoiton, ja menestys jatkui europarlamenttivaaleissa.

On myös kaksi tappion aihetta: Sdp anasti hallituksenmuodostajan tehtävän minimaalisella yhden eduskuntapaikan erolla, eikä asemamme parane kansallismielisten kannatuskasvusta huolimatta sen enempää kotimaisessa kuin EU-tason politiikassakaan.

Hienosti vedetyt hallitusneuvottelut

Kotikatsomosta nähtynä hallitusneuvottelut hoidettiin modernisti ja tyylikkäästi läpi. Sanoin jo neuvottelujen ensimmäisenä päivänä, että sen näkee, että niitä vetää neuvottelujen ammattilainen. Rinnehän sanoi olleensa työuransa aikana tuhansissa, jos ei kymmenissä tuhansissa neuvotteluissa mukana ja se oli juuri se mikä näkyi. Puheenjohtajakollegat näyttivät olevan samaa mieltä, että Rinne suoriutui tehtävästä erinomaisesti.

Nyt kokeilemme porkkanaa, mutta tiedämme miten siinä käy.

Hallitusohjelmasta käy ilmi, että aktiivimalli puretaan ja työttömyystuet uudistetaan. Ohjelma sisältää pelkkää porkkanaa eikä yhtään keppiä. Valitettavasti tiedämme kuinka tässä tulee käymään jo ennen ensimmäistä muutosta.

 

Rinteen hallitusohjelma lupaa 400 haamulääkäriä ja lähettää laskun kunnille

Kuten aiemmissa blogikirjoituksissani arvelin, 7 päivän terveyskeskuslääkäritakuu jää Helsingin Sanomille viikonloppuna vuodetussa Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa ihan ilmaan. Hävittäjien hankinnasta kirjoitetaan seikkaperäisesti, mutta ihmisten hoitoon pääsystä kirjataan hurskaita toiveita.

Rinteen hallituksen epäonnistuminen

Rinteen hallitus ei ole edes kasassa, ministereitä ei ole nimetty, eikä valtiovarainministeriö ole ennättänyt vielä tarkistaa hallitusohjelman taloudellista puolta, pilkkuja on vielä viilaamatta.

Tuoko Rinteen hallitus ansiosidonnaisen työttömyysturvan kaikille?

Antti Rinteen hallitus aikoo jatkaa Sipilän hallituksen työtä ansiosidonnaisen työttömyysturvan hallinnoinnin uudistamiseksi. Se tarkoittaisi nykyisten puoli vuosisataa vanhojen ja liki muuttumattomina pysyneiden ammattiliittojen työttömyyskassojen ajan päättymistä. Aika näyttää, riittääkö Keskustan niskaote Rinteestä ja SDP:stä viemästä uudistuksen todeksi.

Työllisten määrän kasvattaminen Suomessa

Hallitusneuvotteluista on kantautunut huhuja joiden mukaan hallitus aikoo ulkoistaa Suomen talouden kannalta tärkeän työllisten määrän lisäämisen osittain työmarkkinajärjestöjen harteille.

Työmarkkinajärjestöjen edustajat ovat käväisseet hallitusneuvottelijoiden luona, joten ilmeisesti asiasta on jollain tasolla sovittu ja työmarkkinajohtajat ovat ainakin jollain tasolla valmiit ottamaan tehtävän vastaan.

Suomalaiset, pitäkää kukkaroistanne kiinni

Hallitusneuvotteluiden seuraaminen on ollut kuin katselisi kauhuelokuvaa. Tässä vaiheessa on selvää, että hallituksen ohjelma tulee olemaan sellainen, joka kurjistaa rankalla kädellä erityisesti maaseudulla ja haja-asutusalueilla eläviä, eikä tavallinen duunari, pienyrittäjästä puhumattakaan, todellakaan voita yhtään mitään. Pikemminkin, maksutaakka tavallisella suomalaisella tulee vain kasvamaan nousevien elinkustannusten muodossa.

SOTE-uudistuksesta - jälleen kerran

SOTE-UUDISTUKSESTA – JÄLLEEN KERRAN

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä