Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumausaineet

Others pay cash?

Hollannin hallitus aikoo kieltää sellaista käteiskauppaa, jonka summa ylittää 3000 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että firma, joka ottaa vastaan yli 3000 euron käteismaksun, tekee rangaistavan rikoksen. Hallituksen esityksessä kuitenkin todetaan, että kyseinen kielto ei koske yksityiskauppoja (tori.fi yms).

Huumesodan dominot kaatuvat Kaakkois-Aasiassakin – Malesia dekriminalisoi

Nytkö se helvetti todella jäätyi? Kofeiinittomat oli lentää koneen näytölle, kun törmäsin uutiseen Malesiasta. Klikkasin sen auki. Se ei ollut The Onion. Hyvä, ensimmäinen este ylitetty.

Mutta totta tosiaan, Malaysia from the back field! Maa dekriminalisoi kaikkien huumeiden käytön ja henkkoht käyttöön menevien määrien hallussapidon.

https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/06/27/dzulkefly-govt-to-decr...

Kannabiksen vapauttaminen huumaa ihmismieliä

Kannabis on huumausaineena erityisen vaarallinen aine vielä kasvaville lapsille ja nuorille. Ongelmina ovat mm. aivovaikutukset, käytön tihentyminen vaikutusalttiissa iässä kannabista yleisesti käyttävässä seurassa, houkutukset siirtyä murrosiän psyko-sosiaalisissa ongelmissa johonkin toiseen huumausaineeseen tai pillereihin. Mitä vapaammin kannabista saadaan, sitä enemmän sitä joutuu myös alaikäisten käsiin (vrt.

Erillislailla piikkihuumeet laillisiksi Helsingissä?

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 18.3 kokouksessaan esitystä, jonka mukaan Helsinki haluaa erillislain, jotta voisi perustaa huumeidenkäyttötilan. Lakiesitystä perustellaan välttämättömyydellä sillä Suomen laki ei mahdollista käyttötilojen perustamista, koska huumausaineiden hallussapito ja käyttö on rikoslaissa rangaistava teko.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/201...

Oikeudenkäynnit ja tuomiot

Jos itselläni olisi valta muuttaa lakipykälät oman mieleni mukaan, tekisin aika paljonkin muutoksia. Varsinkin nuorien rikoksentekijöiden kohdalla oikeudenkäynnit pitäisi pystyä käsittelemään huomattavasti nopeammin. Käräjät saattavat venyä vuoden tai jopa kahden vuoden päähän rikoksen tekohetkestä. Mikäli tuomio tulisi viimeistään kuukauden sisällä tekohetkestä, saattaisi se pysäyttää monen nuoren töppäilykierteen heti alkuunsa. Nykyään saattaa joutua viettämään ensin putkayön ja sitten kuulustelut perään. Tämän jälkeen takaisin vapaalle. Kynnys tehdä lisää rikoksia, madaltuu entisestään.

Valvotut huumeidenkäyttötilat – tapaus Sydney

Australian Sydneyssä on ollut valvottu huumeidenkäyttötila vuodesta 2001. Sillä on ollut historiansa aikana noin 15 000 asiakasta, keskimäärin noin 150 asiakasta per päivä. Se on valvonut yli kuuttatuhatta yliannostusta, joista pyöreät nolla on johtanut kuolemaan.

 

Ei yhteiskunnan hyväksyntää huumemaailmalle

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee 26.9 kokouksessaan Vihreiden Kati Juvan aloitetta valvotuista huumeidenkäyttötiloista. Aloitteessa esitetään, että Helsingin kaupungin tulisi avata avoimia ja valvottuja huumeidenkäyttötiloja, joissa käyttäjät voisivat terveydenhuoltohenkilökunnan valvonnassa piikittää itseään. Tämän oletetaan vähentävän huumausaineiden käytöstä johtuvia haittoja.

Avoin kirje: Ayahuasca-rituaaliin osallistuminen Perussa ei ole huumeidenkäyttöä

Ayahuasca-rituaaliin osallistuminen Perussa ei ole huumeidenkäyttöä, ja siitä opettaminen ei ole väärin: Ayahuascasta kertoneen Eero-Tapio Vuoren erottamisesta - Avoin kirje Taidekorkeakoulun dekaani Maarit Ruikalle


Dekaani Maarit Ruikka,

Häiritseekö poliisi tarkoituksella neulojenvaihtopisteen lähistöllä?

Taas esimerkki miksi käyttörikoksesta pitäisi luopua. Luulisi että poliisilla olisi parempaakin tekemistä kuin vahtia huumeidenkäyttäjiä.

Neulanvaihtopisteen duunarit ovat huolissaa asiakkaistaan,koska osa ei uskalla tulla vaihtamaan likaisia neuloja jos poliisit ovat liepeillä. 

"– Meidän pelkomme on, että jotkut asiakkaat eivät uskalla tulla tänne, mikä voi edesauttaa tartuntatautien leviämistä. Myös hoitoonohjaus sekä terveys- ja sosiaalineuvonta voivat häiriintyä, hän kertoo."

Myös laki mietityttää heitä.

Helsingin suunnitelma huumeiden piikitystilasta on oikeudellisesti ongelmallinen

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kevään viimeisessä kokouksessaan lausunnon, jossa se kannattaa erillisen huumeidenkäyttöön tarkoitetun tilan perustamista kaupunkiin. Lopullinen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto myöhemmin syksyllä. Seuraavassa pyrin tuomaan esille aloitteeseen sisältyviä osin merkittäviäkin oikeudellisia ongelmia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä