Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Idänsuhteet

Tavanomais-Suomen uutisia

Tavanomais-Suomessa on kaikki hyvin, kertovat maan uutiset tänään. Erityisen tavanomaiseksi tilanteen tekevät seuraavat uutisaiheet:

1) Venäjä on rakentanut keskellä Suomenlahtea sijaitsevalle Suursaarelle pysyvän helikopterikentän, joka soveltuu kaikille Venäjän läntisen sotilaspiirin kuljetus- ja taisteluhelikoptereille. Etäisyyttä pääkaupunkiin Helsinkiin ja Kotkaan on turvalliset monta minuuttia.

Rakentaminen on suoritettu käynnissä olevan Venäjän merivoimien rauhan- ja tavanomaisen harjoituksen yhteydessä.

Nyt syntyi Timo Soinilta raskas ulkopoliittinen virhe

(Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti, ettei Suomi ole kiinnostunut käymään keskusteluja Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta – kahden keskisesti *)

Pietarin tie kutsuu

Autonomian aikakaudella puhuttiin Pietarin tiestä; asioiden hoituminen edellytti pääsyä keisarin puheille. Pietarin tie tuotti tulosta, mutta aina se ei toiminut. Venäläistämiskaudella kävi ilmi, ettei keisarin myötämielisyys Suomea kohtaan ollutkaan rajatonta. Pietarin tie toimi, mutta vain silloin kun keisari antoi sen toimia.

Venäjän talous on vakaa

Puheita Venäjän talouden romahtamisesta voidaan pitää höhöpuheina”, näin totesi Suomen idänkaupan ja Venäjän talouden ykkösasiantuntija, professori Pekka Sutela, Kainuun tuoreessa yleisöluennossa (Pekkahan on syntyjään pohjoisen miehiä: Tornio, Oulu, Lumijoki). ”Ei ole syytä uskoa, etteikö se pysyisi vakaana; voidaan jopa todeta, että se kasvaa hieman lähivuosina”, hän lisäsi.

Miksi lännenmies ei ymmärrä venäläistä ajatuksenjuoksua?

Venäjän rupla heikentyy euroon nähden – ostosmatkailu Suomeen kallistuu. Itä-Suomi on saanut verrattomat tulot venäläisistä matkailijavirroista. Tämän vuoden alentumat jo muutoinkin ovat luokkaa 20 prosenttia – edelliseen vuoteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä