Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Iltapäivälehdet

Kun juttuja valikoidaan

Kun laaturoskalehdet tekevät juttujaan, on syytä kysyä, kuinka tasapuolisesti juttuja julkaistaan. Kun roskalehdet hiljattain julkaisivat tiettyjen kansanedustajien tuoreista rikostuomioista, jotain taisi unohtua.

 

Määritteet "hiljattain saatu"  ja "tuore" kuuluvat roskalehtimediaan mutta mennään niillä.

Samaa roskalehtilogiikkaa noudattaen olisi vuosilta 2012 eteenpäin pitänyt tuoda julki muutama muukin tuore juttu:

Kun kaikki kelpaa julkaistavaksi, Ilta-Sanomat

Laaturoskajulkaisu Ilta-Sanomat julkaisi tänään kirjoituksen, jonka mukaan viidellä eduskuntaan nousseella persulla on tuore rikostuomio taustallaan. Mielenkiintoista oli toimittajan käsittämä määre "tuoreesta".

Toimittaja Mikko Marttinen väitti muun muassa, että Halla-aholla olisi hiljattain saatu tuore sakkotuomio. Jutusta käy ilmi että Halla-ahon sakkotuomio oli annettu 7 vuotta sitten, ja teostakin oli kulunut aikaa 11 vuotta. Onneksi olkoon Marttinen. Olet varmasti ylpeä ammattitaidostasi. Annoitko jutun etukäteen tarkastettavaksi esimiehellesi? 

Iltalehden pääkirjoitus roskamediatasoa

Harvoin näkee pääkirjoitustasolla yhtä typerää kirjoitusta kuin päivän Iltalehdessä. Toimittajalle näytti olleen vaikea niellä kollegan saama kunnianloukkaustuomio, joten yksi vuoden media-aivopieruista piti päästää julkisesti näytille.

Järkyttävä moraali iltapäivälehdillä

Tänään osui taas iltapäivälehden lööppi silmään huoltiksella käydessäni. Lähes koko sivun peitti kolme sanaa jossa kerrottiin suosikkipoliisin kuolleen äkillisesti.

Sivun täydensi vielä uutinen, jossa kerrottiin nuoren löytyneen kuolleena.

Mitä näistä otsikoista seuraa. Näillä lööpissä olleilla kuoleman uutisilla lehti tekee taas tänään ison tilin. Minusta tämä on härskiä ja iljettävää toimintaa tehdä toisten kuolemilla rahaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä