Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Irakilaiset pakolaiset

Irakilaisia lennätetään "massiivisen ilmasillan" voimin

Historiaa kirjoitetaan parhaillaan uusiksi. Helsingin Sanomat uutisoi, kuinka ...

    "... [M]assiivinen ilmasilta kuljettaa irakilaisia pois Suomesta ..."

... ja aprikoi otsikon jatkoksi, mitä mahtaa tapahtua, kun ...

Turvapaikanhakijat avannossa

Irakilaiset turvapaikanhakijat ekstreemasivat avannossa Nauvossa, 2 kuvaa. Pää edellä sinne vaan. Ja ilmeisesti saunakin kelpasi...

Irakilaiset ovat yhä kysymysmerkki

Viime vuonna Eurooppa kohtasi ennen näkemättömän maahanmuuttotulvan, kun yli 1,5 miljoonaa turvapaikanhakijaa ylitti maantieteelliset rajamme. Suomikin sai tästä osansa, tarjoten väliaikaisen turvasataman yli 30 000 turvapaikanhakijalle.

Presidentimme Uudenvuodenpuhe

Presidenttimme Uuudenvuodenpuhetta on ylistetty monelta taholta eikä suinkaan suotta. Puhe oli hyvä ja oikein jäsennelty.

Puheessa pakolaistilanne sai paljon aikaa, mitä voidaan pitää oikeana painotuksena Suomen tämän hetkinen tilanne huomioiden. Puhuttaahan tämä asia koko kansakuntaa ja samalla myös jakaa sitä voimakkaasti.

Talsa: "Neuvo Suomelle: Älkää tehkö tätä virhettä pakolaisten kanssa"

Siteeraan kommentointiani varten seuraavaa Taloussanomien juttua, jonka on toimittanut Eeva Eronen 10.10.2015 05:01

Neuvo Suomelle: Älkää tehkö tätä virhettä pakolaisten kanssa

"Yksi pakolaisten työllistymistä haittaava virhe on sijoittaa heidät pidemmän päälle alueille, missä on halpoja asuntoja muttei työtä, kertoo OECD:n tutkija.

- Pelastakaa naiset ja lapset, käännyttäkää bodarit ja kahvilakingit!

Washington Postin haastattelema 25-vuotias irakilaismies paljastaa kikkansa saadakseen turvapaikan ja paremman työpaikan Suomesta: hän puhuu syyrialaisittain. Myös 24-vuotias kehonrakentaja tähtää Suomeen saadakseen koulutustaan vastaavaa työtä hänkin. Ja väärennettyjä passejakin tiedetään jo postitetun tuolta suunnalta laatikoittain odottamaan rinnakkaisen EU-passin myöntämistä...

Passinne, olkaa hyvä - Your passport, please

Sympaattinen pääministerimme Juha Sipilä totesi äskeisen Saksan vierailun yhteydessä, ettei Suomen rajojen sulkeminen voi tulla kysymykseen. Tämän rajat auki/rajat kiinni-äärivaihtoehtojen väliltä löytyy kuitenkin pätevä välimuoto, jonka avulla Suomi saisi nykytilanteen edes jollain tavalla hallintaan ja säästäisi tulevia kustannuksia. Schengen-sopimus sallii varsinaisten rajatarkastusten käyttöönottoa, joka käytännössä tarkoittaa matkustuspapereiden tarkastukset niin Tornion ym. rajalla kuin Ruotsin- ja Vironlaivojen terminaaleissa.

Sisäministeriön/CMI:n ongelma: Ahtisaaren karjalanpiirakka vs. Baghdad Café

Martti  Ahtisaaren CMI-kriisinhallintatoimiston Irak-asiantuntijan mukaan nyt turvapaikkaa Suomesta hakevat ovat tyypillisesti kaukaisen Bagdadin luksuskahvilakulttuurin turhauttamia nuoria miehiä: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turvapaikanhakijoiden-ruokap... Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan taas  Karjalan evakot 'koettiin suomalaisiksi' toisin kuin irakilaisvieraamme, mikä helpotti heihin suhtautumista aikanaan (maustamatonkin ruoka kelpasi jopa juhl

Finland: good country, good people, good food

Olen luonteeltani suvaitsevainen eli nykykielellä suvakki. Sehän on, edelleen, kohtuullisen helppo luonteenpiirre täällä Suomessa siitä yksinkertaisesta syystä, että integraatio on ollut vähäistä eikä siihen ole tähän asti liittynyt ylivoimaisia ongelmia. Silti, pikku hiljaa, siitä ominaisuudesta on muodostumassa minullekin henkilökohtainen ongelma, koska satun lukemaan päivittäin hollanninkielisiä tiedotusvälineitä ja sen lisäksi olen voinut seurata hollantilaisten sukulaisteni ja ystävieni asennemuutokset vuosikymmenten saatossa.

Ehdotus houkuttelevuuden alentamiseksi

Nyt, kun suomalaiset viranomaiset ovat ottaneet tulvatilanteen "haltuun" ja kertovat miten hyvin suuren ihmisjoukon käsittely/rekisteröinti sujuu, lienee paikallaan kääntää hollantilaisen Volkskrant-lehden hieman sarkastinen otsikko:  Vastaanotto toimii sujuvasti, aivan kuten ihmisten salakuljetuskin ("Opvang loopt soepel, net als de mensensmokkel").

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä