Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Isovenäläisyys

Venäjän TV:ssä haaveiltiin Suomen liittämisestä Venäjään

100-vuotiasta Suomineitoa on 'kunnioitettu' Niinistön ja Putinin tapaamisen jälkeen eri tavoin. Venäläisen tv-kanavan ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin IL:n mukaan Suomen historiasta ja haaveiltiin Venäjän vanhojen rajojen palauttamisesta. Asiantuntijan mukaan Suomi menetti Viipurin, koska nousi vastarintaan Stalinia vastaan. "Viipuri on Pietari Suuren vanha valloitus, jonka Aleksanteri I jostain syystä lahjoitti Suomelle. Kukaan ei ajatellut, että Suomi lähtisi ja veisi sen mukanaan."

Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää

Alkuperäiskielinen versio poikkeaa otsikosta vain tyylitasolla, itse sanoman substanssista ei jää epäilystä. Isovenäläinen imperialismi ja kolonialismi haittavaltasivat meidän ja muiden alkuperäisomistajien maat. 

Rehellinen venäläistoimittaja TAAS! - "Reikä se on tsaarinkin p:ssä" *

Suomen Kuvalehden jymyotsikko 24.5.2017: ”Antakaa anteeksi suomalaiset, me tuhosimme Viipurin” veresti 300 v vanhan kansanomaisen venäläiskommentin, tsaari Putiniksi päivitettynä. 

Kuseeko Pronssisoturi Sibelius-monumentille voitonpäivän katupartisaani-iskussa?

Kyllä lorottelee. Suvaittavuusolettama on ryssitty tietoisesti. Symbolitasolla provokaatiokampanja merkitsee sitä, että itse Tallinnan kivisydäminen Pronssimaturi piipahtaa voitonpäivänriekunnan kutsumattomana vierastaistelijana. Kansallissäveltäjämme monumentti sotauhomarssin virtsapylväänä "kunnioittaa" paikallisväestöä saman verran kuin Stalinin ja Hitlerin liittokunta 1939-41 Tarton rauhan rajoja Suomessa ja Virossa. Päivämäärävalinta 9.5.  on stalinismifasismia ylistävä toisin kuin 8.5. olisi.

Putinistiuhoa ja uhkailua Voiton päivän Helsingin-riekunnan alla

Venäjämieliset voitonpäiväuhoilijat marssivat tiistaina Sibelius-monumentilta Helsingin keskeisiä katuja. Kuinkahan pakottava tarve oli valita 'uuspronssisoturin' lähtöpaikka Finlandian säveltäjää "kunnioittaen"? Verkkouutisten mukaan näyttävänä kulkueena edetään kuin Puna-armeija ikään, valmistautuneena kohtaamaan myös länsi- ja vihamielisten tahojen aggressiot.

"Voiton päivän" 9.5. venäläisfasistinen riekunta voisi jo loppua

Jotta Suomen ja EU:n ja ihmiskunnan "kelpo naapuri" ja ikuinen silmäterämme hyvässä ja pahassa eli Venäjä lopultakin lunastaisi 1990-luvun alussa antamansa lupauksen ja modernisoituisi kutakuinkin normaalin nykyaikaisen sivistys- ja oikeusvaltion ja ihmiskasvoisen kansakunnan tasolle, sen olisi syytä luopua parista kolmesta pahastaan. Yksi ja ehkä keskeisin niistä on kulttuuriselta symboliarvoltaan stalinilaisen perinteen mukainen tapa riekkua ns.

Kimmo Kiljusen maahanmuuton harhateesi syyllistää pieniä kansoja

On ymmärrettävää ja oikein etsiä järkeen ja tunteeseen käyviä perusteluita maahanmuuton ja varsinkin turvapaikanmyöntämisen yleisen hyväksynnän lisäämiseksi. Puolitotuuksia ja vääriä yleistyksiä tulisi tällöin kuitenkin visusti välttää. Kimmo Kiljunen sortuu sellaiseen Demokraatti-lehdessä esittämässään teesissä nro 2: "Eurooppalaiset ovat vuosisatojen kuluessa valloittaneet ja kolonisoineet maailman. Tänään vastavuoroisesti Euroopan tulee ottaa vastaan muuttajia." http://demokraatti.fi/kymmenen-teesia-maahanmuutosta/

Ryssittelykeskustelu alkoi taas: Venäjä oikeakielisemmin Ryslanti tai Russia


Helsingin Uutiset kertoo tänään, että Ilmatorjuntamuseossa Tuusulassa on syntynyt porua 'ryssittelystä'. On kuulemma pähkäilty ihan säikähtäneenä: ”Entäpä jos kuulijoina olisi ollut venäläisiä?” - Tiedoksi vaan, että ryssä-sana on ihan sovelias esimerkiksi ruotsin kielessä, ja diplomatian äidinkielessä ranskassa, ja englannissa ja saksassa - ja myös venäjässä!  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/313270-ryssittelysta-poru-museo...

The Economist: Eikö Karjala kuulu Suomelle?

Arvostettu brittilehti pohtii jo Putinin-jälkeisen Venäjän mahdollisia ja suotavia tulevia rajoja viitaten mm. Kuriilien saarten moraaliseen kuulumiseen Japanille sekä ns. Kaliningradin alueen eettisesti kyseenalaistettuun venäläismiehitykseen toisen maailmansodan päätteeksi. Samaten oikeudenmukaisuusvinkkelistä lehti kysyy: "Eikö Karjalan, jonka Suomi luovutti Neuvostoliitolle talvisodan jälkeen 1940, pitäisi olla suomalainen?" -
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/economist%20karjala%20kuuluu%20suom...

Nimekäs raportti: Näin Vladimir Putinin hallinto päättyy

"Arvostetun brittiläisen Chatham House -ajatushautomon julkaiseman raportin mukaan Moskova on nykyisen johtonsa alaisuudessa tuhon tiellä. Tutkijat varoittavat, että Venäjän nykyinen talous- ja ulkopolitiikka voi myös johtaa vaarallisiin tilanteisiin Euroopassa. Presidentti Vladimir Putinin hallinto on taas ajautunut tutkijoiden mukaan umpikujaan. Vallanvaihtoa seuraa heidän mukaansa kaaos. Venäjän haaste on tutkijoiden mielestä monipolvinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä