*

Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Logiikka

Selvien ja Epäselvien Ajatuksien Erot?

Hyvä opetus kirja opettaa lukijaa ajattelemaan loogisesti. Looginen ajattelu vaatii mielen ajatuksien selvitystä. Ajatuksien hallintaa ja tietoa siitä mistä mielen ajatukset saavat mielikuvat ja käsitteet.  Ajatukset, ideat ja käsiteet voivat olla epäselviä, jos ei pidä ajatuksista tarkkaa huolta.

Muutamia lauseita tässä kirjoituksessa * on käänetty kirjasta, McInerny, D.Q.. Being Logical: A Guide to Good Thinking (p. 7). Random House Publishing Group. Kindle Edition.

Uskonto, Koti, ja Isänmaa katsaus

Uskonto Koti ja Isänmaa ovat lakia noudattavia käsitteitä ihmisen älylle, mielelle ja sielulle. Se toimii hyvin ja tuottaa hyvää tulosta ihmiselle joka sitä yhdistelmää noudattaa, se on Jumalan lupaus ihmisen elämälle alusta loppuun.

 Miksi monella Suomalaisella on hajanainen tai vääristynyt mielikuva uskonnosta, kodista ja isänmaasta?

Siihen on mahdollisesti monia syitä, mutta miksi?

Nythän mä sen hokasin

Hieman hämmentyneenä olen seurannut tämän hallituksen taivalta. Se varaa yhdessä kärkihankkeessaan satamiljoonaa euroa ylimääräisen sääntelyn ja byrokratian purkamiseen. Olen ollut käsityksessä, että ylimääräinen byrokratia aiheuttaa ennemmin kuluja maallemme eikä päinvastoin. Näin ollen myös ylimääräisen byrokratian purkamisen pitäisi tuottaa säästöjä menojen sijasta.

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ja assosiaatiotahraus

Uuden Suomen blogien kommenteissa virisi jännittävää. Timo Lehtonen esitti kommentissaan (5.9.2015 12:31) puolustusta siitä että homoseksuaalit eivät saisi mennä naimisiin. Ja kommenteissa hän esitti suoraan että "Laki avioliittolain muuttamisesta johtaa perustuslain vastaiseen lakiin!" Tahdon2013 -kampanjan läpimennyt lainmuutosehdotus jonka eduskunta on säätänyt on siis perustuslain vastainen.

Luonnontieteilijälogiikka vs. Oikeustieteilijälogiikka

Elisa sai Markkinaoikeudelta tuomion, jonka mukaan 1,90 euron hinta paperilaskusta on kohtuuton. Mitä teki Elisa? Vastaus: Laski paperilaskunsa hintaa yhden sentin ja se on nyt 1,89 euroa. Tämä oli mahdollista siksi, että Markkinaoikeus ei määritellyt, mitä tarkoittaa käsite ”kohtuullinen”.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä eroa otsikon mainitsemilla logiikoilla on; oikeustieteilijälogiikka on negatiivista eli se kertoo, miten jonkin asia ei ole, luonnontieteilijälogiikka taas määrittelee asiat yleispätevästi ja kertoo miten ne ovat.

Mitä on uskonto


1.

Maailmasta ei liene löytynyt ainoatakaan ihmisyhteisöä, jonka piirissä ei esiintyisi jonkin muotoista uskonnollisuutta. Tästä tosiasiasta pitäisi vetää se ainoa väistämätön johtopäätös joka siitä on vedettävissä -- että uskonnollisuus on jonkinlainen alkuperäinen ajattelulaatu -- sikäli mikäli primitiivisellä asteella tajunnansisällöistä ylipäänsä voi käyttää termiä "ajattelu". --

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä