Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmutto

Turvallisuus puheenaiheena; Onko liian myöhäistä ?

Ruotsin taloustilanne on parempi kuin Suomen. Tästä huolimatta Ruotsin turvallisuustilanne ei kääntynyt parempaan. Päinvastoin. Ruotsin suunta on sisäisen turvallisuuden alueella huonontunut viime vuosien aikana voimakkaasti. Ei selkeästi ole osattu varautua tämän päiväisiin ilmiöihin ajoissa.

Sota terrorismia vai pakolaisia vastaan?

Vieläkö joku muistaa, mistä "sota terrorismia vastaan" alkoi? Syyskuun 11. päivänä 2001 islamistiterroristit hyökkäsivät New Yorkissa World Trade Centeriin.

Nyt tarkkana.

Luettelo 9/11 -terroristien kotimaista: Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiraatit, Egypti, Libanon.

Luettelo niistä maista, joista Trumpin hallitus nyt estää maahantulon: Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan, Syyria.

Ihan niinku kivaa.

Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Kysyn, kuka meistä Uuden Suomen kirjoittajista osaa kirjoittaa asiallisen puheen Suomesta?

Kuka on perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja?

Jyrkästä maahanmuuttokriittisyydestä tunnettu europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) on ilmoittanut lähtevänsä todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Istuva puheenjohtaja Timo Soini sanoi ennen joulua ilmoittavansa ”kevään korvalla” lähteekö vielä ehdolle. 

Kohti itsenäisyyden juhlavuotta

Huomenna tiistaina vietämme itsenäisyytemme 99-vuotisjuhlallisuuksia. Ensi vuosi on sitten Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Valmistautuminen juhlavuoteen käynnistyi jo hyvissä ajoin vuosia sitten, mutta ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että juhlavuoden 2017 toteutus jää valtiovallan taholta vaisuksi.

Etninen profilointi toimii huonommin kuin voisi luulla

Jussi Halla-aho on esittänyt EU -komissiolle ajatusta etnisen profiloinnin käyttöönotosta. Tavoitteena on ääri-islamistisen terrorismin torjunta. Olen päättänyt että tämänlainen lausunto ansaitsee sen, että ihmisiä rangaistaan matematiikalla. Tämä kirjoitus sisältää mm. tämän rangaistuksen. (Onneksi hyvin vähän. Olenhan niin lempeä!)

Kohdistamisen vaikeus

Monet asiat nähdään kovin "ilmiselvästi" jonain. Kuitenkin tämä ilmiselvyys on usein kaikkea muuta kuin tätä. Hyvä esimerkki tästä tulee siitä miten liberaali nettituttuni pahastui kun jaoin linkkiä MOT:n "Maahanmuuttoviraston avoin shekki" -ohjelmaan. Syy oli siinä että tämänlaisissa asioissa on ilmiselvästi kyse suhtautumisesta maahanmuuttoon. Eli ole kyse vain siitä että puhutaan kustannuksista vaan siitä että takana olisi väistämättä enemmänkin ja laajempaa maahanmuuttokriittistä ajattelua.

A säger ”2+2=4” och B svarar ”Det där är rasism!”

Suomessa RKP:n edustajat ovat olleet viime aikoina kovasti populistisella linjalla ja väittäneet faktaa rasismiksi, no fakta on faktaa vaikka se jonkun mielestä pahalta tuntuisikin. Täällä Ruotsissa on menty lehdistön linjalla jossa faktoista puhuminen on opetettu ihmisille rasismiksi jottei se edistäisi SD:tä, hallituksenkin toimesta on myös poliisia kehotettu olemaan raportoimatta tapahtuneista ettei se edistäisi SD:tä. Eli onko tämä demokratiaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä