Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Naapuruussopimus

Tavanomais-Suomen uutisia

Tavanomais-Suomessa on kaikki hyvin, kertovat maan uutiset tänään. Erityisen tavanomaiseksi tilanteen tekevät seuraavat uutisaiheet:

1) Venäjä on rakentanut keskellä Suomenlahtea sijaitsevalle Suursaarelle pysyvän helikopterikentän, joka soveltuu kaikille Venäjän läntisen sotilaspiirin kuljetus- ja taisteluhelikoptereille. Etäisyyttä pääkaupunkiin Helsinkiin ja Kotkaan on turvalliset monta minuuttia.

Rakentaminen on suoritettu käynnissä olevan Venäjän merivoimien rauhan- ja tavanomaisen harjoituksen yhteydessä.

Hallitusohjelma ja valtiosopimus 63/1992 – Venäjä-pallo Suomen jalassa

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinteen tulevan hallituksen ohjelma on valmis ja jäljellä on vain ministerisalkkujen jako. Hallitusohjelma, jonka kirjauksista on vuotanut julkisuuteen merkittävissä määrin tietoa, on tarkoitus avata ”yleisön nähtäville” huomenna. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu otti hieman ihmetellen esiin hallitusohjelman erään turvallisuuspolitiikkaa koskevan kirjauksen. Ulkoministeri Timo Soini on myös kiinnittänyt huomiota samaan kirjaukseen nähden siinä menneisyyden kaikuja. Mistä on kyse?

Uusi itäsopimus tarpeen

Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen teki tuoreeltaan ehdotuksen, joka ansaitsee vähintään keskustelua ja julkista pohdintaa. Mies totesi aluksi ja aiheellisesti, että "Suomen suuri erikoisuus ja ansio on ollut, että se on suhtautunut kylmän rauhallisesti siihen, että naapurin sotavoimat ovat suuremmat kuin sen omat. Sehän on luonnollinen asiaintila".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä