Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Nestlé

Miten boikotoida Putinin politiikkaa?

Aikoinaan maamme edistykselliset piirit boikotoivat sveitsiläisen Nestlé-yhtiön tuotteita, koska yhtiö markkinoi kehitysmaissa äidinmaitovastiketta kyseenalaisin keinoin. Sen sijaan, että äidit olisivat imettäneet mahdollisimman pitkään, heitä kehotettiin käyttämään vähäiset varansa vastikejauheeseen, joka usein sekoitettiin keittämättömään veteen. Näin vauvain terveys ja äitein talous kärsi ylikansallisen suuryhtiön ahneesti äidinrakkautta hyväksikäyttäneessä kapitalistisessa kurimuksessa.

EU komissio puhuu ”muunneltua totuutta” TTIP- sopimuksesta

EU:n komission mukaan vesi (pohjavesi + sadevesi) eivät  muka olisi kaupallinen tuote, mutta TTIP-neuvotteluista sitä ei ole lainkaan suljettu pois. Kansanuutiset-lehti tiedotti tänään (18.7.) mm. näin: ” Asiakirjavuoto paljastaa: Julkiset palvelut vettä myöten mukana TTIP-neuvotteluissa. Valtioiden olisi mahdotonta palata takaisin julkisiin palveluihin aloilla, jotka on kerran avattu yksityistämiselle.”

SSS-miehet tuhoavat Suomea pala palalta

Kautta aikojen Suomi on ajelehtinut kaarnalaivana isompiensa ohjaamana. Suomella ei ole koskaan ollut omaa tahtoa, ei vaikutusvaltaa. Ja nykypäivä ei ole tuonut mitään uutta näkemystä Suomen kohtaloon toisten määräilyvallan alaisena olemiseen.

Uusi hallitus on ollut vallassa vain reilut sata päivää, ja Suomen ulosliputus ja alamäki on vain kiihtynyt oikeistokeskusta-hallituksemme aikaansaamana. Kuinka nopeasti monet asiat yhteiskunnassamme ovat saatukaan päälaelleen. Pahoinvointivaltio on tosiasia.

Vapaakauppasopimukset

Huomenna vietämme maailmanlaajuista toimintapäivää vapaakauppasopimuksia vastaan. Teema kuuluu: “Ihmiset ja ympäristö ennen voitontavoittelua!” Niinhän asian pitäisi olla, mutta näyttää siltä, että ihminen ja ympäristö ovat häviämässä taistelun.

 

Kansallinen vesistrategia

Sveitsissä päämajaa pitävän Nestlén pääjohtaja Peter Brabeck-Letmathe on jo kauan halunnut luoda vedelle markkina-arvon ja poistaa sen ihmisoikeuksien joukosta. Vihdoin myös Suomessa asia on saanut vastakaikua, ja kukapa muu olisi voinut antaa hankkeelle kasvot kuin Björn Wahlroos.

 

Tunti lisää positiivisuuteen

Eräs kollegani tviittasi heti ylimääräisellä aamutunnilla näin: Suomalaisten pitäisi päästä eroon pessimistisestä ajattelusta. Positivismi synnyttää positiivisia ja eteenpäin vieviä juttuja.

Hyvin sanottu. Kiitos tuosta ja siitä innoitettuna käytän päivän ylimääräisen tunnin positiiviseen ajatteluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä