Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakotteet

Pakotteet Venäjälle, eikun Usalle

Jotenkin nurinpäin kaikki kun USA vuosikausia möykännyt ja rähissyt jotta Venäjälle EU laitettava kauppa pakotteet . Kokoomuksen Stubbikin kurkku suora huusi ja julisti kuinka Venäjä saahaan polvilleen ja kuriin kauppa pakotteilla . Muutaman miljardin Suomi kärsii vain kuulemma ,mutta Venäjä kärsii enemmän Stubb raivos . No nyt USA haluaa Kiinan ja siinä samalla EUn laittaa kuriin kauppa pakotteilla . Trumppi naama punasena raivoaa nyt ettei aio Euroopalle antaa armoa .

Venäjä ei halua enää Yhdysvaltain asettamia sanktioita

Venäjä ei halua enää Yhdysvaltain asettamia sanktioita

Vuoden 2018 voidaan nähdä Venäjän ja Yhdysvaltain välisissä suhteissa muun muassa seuraavia piirteitä:

Washington haluaa lisätä painetta Moskovaa kohtaan vuonna 2018 suunnittelemallaan sarjalla laajentuvia sanktioita joiden tarkoituksena on kurittaa Venäjän taloudellista vakautta, eliittejä, mainetta ja puolustusteollisuutta.

USA ja pakotteet?

Yhdysvalloista kuuluu sitä tavallista. Predentti Trump on lunastanut jälleen yhden vaalilupauksistaan ja päättänyt, että USA irtisanoutuu pariisin ilmastosopimuksesta. Toki hän on tarjoutunut tekemään uudistetun sopimuksen paremmilla ehdoilla, mikä ei liene mahdollista.

Päivän Trumpit

Presidentti Trumpilla oli ahkera mielipidepäivä:

Hän lupasi poistaa valtion ja kirkkojen rajalinjan, jotta tunnustuksellinen uskonnonopetus voitaisiin tuoda kouluihin; ja suoda kirkoille mahdollisuus rahoittaa puolueita.

Hän lupasi poistaa FSB:n (KGB:n) kanssa käytävän kaupan pakotelistalta.

Hän kutsui Australian naapurisaariensa keskitysleireille eristämiä pakolaisia "laittomiksi siirtolaisiksi" ja ilmoitti vastustavansa Yhdysvaltain tekemää sopimusta heidän vastaanottamisestaan.

EU ja USA eivät ole asettaneet elintarvikeviennin pakotteita Venäjälle

... vaan Venäjä on asettanut nämä vastapakotteet.

Jos Venäjä haluaa purkaa elintarvikkeiden pakotteet Suomen osalta, siihen on sillä täysi valta eikä EU:llakaan ole siihen mitään sanomista.

Mielenkiintoista olisi, jos Suomi neuvottelisi Hanhikiven voimalan rakentamisen ehdoksi elintarvikepakotteden purkamisen. Suomella on siihen täysi oikeus ja valta ilman EU:ta.

Eri asia on se, mitä Venäjä taas vaatisi lisäasioina omien pakotteiden purkamiseksi.

Nyt vaaditaan poliittista luovuutta aukaista Suomen osalta tuo solmu.

Yksi ja todellinen syy, miksi vienti sakkaa !

Nyt kun hallitus "tuskastelee" sen asian parissa, että vienti pitää saada vetämään ja koska nyt vienti on laskenut vuodentakaisestakin roimasti, pitäisi hallituksen mielestä hyväksyä nämä kaikki kiristykset ja leikkaukset ja siis perusteena se, että vienti kasvaisi.

Pakotesota ja siviiliuhrit

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana tapasin USA:n pakotelistalle joutuneen liikemies Kai Paanasen eduskunnassa.

Amerikkalaisten pakotetoimilla, jotka ovat nyt kohdistettu EU-kansalaisiin ja yrityksiin, on välittömiä seurauksia. Pakotelistalle joutuneissa yrityksissä menetetään rajusti työpaikkoja.

Pakottiko Venäjä länsimaat ydinsopimukseen Iranin kanssa?

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama esitteli heinäkuussa Iranin kanssa solmittua ydinsopimusta historiallisena saavutuksenaan.

Riemuaan ei pidätellyt etenkään Venäjän presidentti Vladimir Putin. Venäjä on toistuvasti kyseenalaistanut todisteita, joiden mukaan Iran tavoittelisi ydinasetta, vastustanut ankaria Iran-pakotteita ja vaatinut niiden purkamista. 

Fortum Yhdysvaltain pakotelistalle?

Yhdysvallat on Yle Uutisten mukaan täydentänyt Venäjän-vastaista pakotelistaansa. Listalle on lisätty myös useita suomalaisia henkilöitä ja yhtiöitä. Nämä tukevat Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan jo aiemmin pakotelistalla ollutta venäläisliikemiestä tämän väitettyjen Kreml-suhteiden takia.

Vieläkö kepulainen äänestää Sipilää?

 

Päivän uutinen kertoo, että Valio lopettaa 320 ihmiseltä työt. Pakotteiden alla on jo lopetettu mm. Toholammin juustola, mikä on iso isku pienehkölle kunnalle. Pakotteet johtavatkin myös muualla verotulojen ja sitä kautta kuntapalvelujen heikkenemiseen.

 

Maidon tuottajahinnat ovat laskeneet ja ongelmia on tietenkin kaikella pakotteiden alaisella tuotannolla. Länsi-Eurooppa on joiltakin osin ylituotannon kourissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä