Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Reserviläiskirjeet

Mediat: Suomi valmistautuu sotaan Venäjää vastaan

Merkittävät uutislähteet Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä hehkuttavat Suomen reserviläiskirjettä ja Suomen ja Venäjän "happamia" suhteita. Suomella ei ole toimintakykyistä hallitusta, joka voisi ottaa tällaiseen kirjoitteluun kantaa.

Suomalainen maanpuolustus makaa talvisodan poterossa - hengettömänä

Puolustusvoimiemme toimintakykyä heikentävät suomalaisen maanpuolustuksen menneisyyteen jämähtäneet, tehottomat ja kansalaisia eriarvoistavat toimintamallit. Poliitikoiltamme ja Puolustusvoimilta meni neljä vuotta runoilla kirje reserviläisille sodan ajan sijoituksesta.

Newsweekin kirjoituksen kohde

Kenen asialla Newsweek oikein oli Newsweekin äskeinen kohujuttu Suomen reserviläiskirjeestä herättää monia kysymyksiä. Ensimmäiset ovat tietenkin journalistisia. Miten voi arvostettu kansainvälinen laatulehti tehdä näin yksipuolisen jutun. Miksi ei Suomen viranomaisten uutisen mukaan kyseenalaisesta operaatiosta kysytä näiltä itseltään. Saksalainen Die Welt tyytyi pelkästään puolustusministeri Carl Haglundin haastatteluun.

Newsweek, reserviläiskirjeet ja myrsky vesilasissa

Suomessa kannattaa tänä päivänä seurata turvallisuuspoliittista keskustelua lehdistössä, sosiaalisessa mediassa ja blogeissa, sillä se on kutonut kuluneen reilun vuoden aikana eteemme varsin kummallista seittiä. Se on karua tarinaa muun muassa oikeamielisistä ja väärämielisistä, vaikka mielipiteen perusteella ei meillä ketään pitäisi tuomita. Se on tarinaa, joka sopii äärimmäisen huonosti yksiin sen kanssa, millaiseksi moni meistä kuvittelee länsimaisen arvopohjan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä