Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Salamurha

JFK avoin tapaus

Olin pikkupoika kun kuulin radiosta että Yhdysvaltain presidentti on salamurhattu. Silloin uskoin kaikki viralliset selitykset jotka tarjoiltiin kansalle nopeaan tahtiin. Viranomaiset jopa perustivat Warrenin komission joka oli poliittinen elin jonka tarkoitus oli sabotoida tutkimuksia mahdollisimman paljon. Cia lanseerasi JFK:n murhan jälkeen jopa uuden termin "salaliittoteoria" jolla koitettiin tehdä naurunalaiseksi ihmiset jotka eivät jostain syystä uskoneet virallista selitystä tapahtumista.

Kennedyn salamurhan takana iso raha. Eräs versio

Kennedyn salamurhan takana iso raha.  Eräs versio

J.F. Kennedyn salamurhan eräs konspiratiivinen versio: FED kaiken takana

*

Tämä ei ole mitenkään uusi teoria, mutta konspiraatioiden maailmassa eräs mahdollisista: presidentti Kennedyn salamurhan tilasi Federal Reserve – eli Yhdysvaltain keskuspankki.

*

Nemtsovin murha Ukraina-propagandan näkökulmasta

Boris Nemtsov ammuttiin viikonloppuna Kremlin vieressä olevalle sillalle. Tämän verran on varmaa ja tutkinta on käynnissä. On mielenkiintoista verrata murhatutkintaa ja Ukrainan tapahtumien uutisointia Venäjällä. Molemmissa on nopeasti ja päättäväisesti lähdetty rakentamaa tarinaa, joka johtaa Kremlin kannalta mieluisaan lopputulokseen. Vihjeitä, teorioita ja tietovuotoja syötetään medialle (joka valtio-omisteisena julkaisee ne kritiikittä). Näin saadaan nopeasti aikaan sellainen tilannekuva kansalaisten mieliin, että sen pois pyyhkiminen tosiasioilla on vaikeaa ja hidasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä