Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananpaus

Julkishallinnon leikkaukset palvelevat yksityisiä pääomia

Noin vuosi sitten, jouduin työpaikallani raskaan ja odottamattoman prosessin eteen. Toimin työpaikallani työsuojeluvaltuutettuna ja olin tehnyt kahdesta Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen (vanha työsuojelupiiri) tekemästä työsuojelutarkastuksesta valitukset. Niiden suorittamisessa ei mielestäni ollut noudatettu lakia työsuojelun valvonnasta ja yhteistoiminnasta. Valituksiini ei ensiksi reagoitu mitenkään.

Presidentti ja sensuuri

Presidentti Niinistö on huolissaan somen tuottamasta vihapuheesta. Hän selvästikin hakee tällä kovempaa lainsäädäntöä ja median itsesensuuria. Vaikea sanoa sen enempää. Niinistö jättää homman apulaisten työstettäväksi. Niinistö myöntää, etteivät Saksan uudet lait ole helppoja soveltaa. Siellä pamahtaa kovat sakot medialle itselleen kirjoituksista, jotka tulkitaan oikeudessa vihapuheeksi. Voimme vain ihmetellä miten Facebook tai Twitter voi valvoa kirjoituksia niiden määrän ja satojen eri kielten vuoksi. Tietenkin lukijat kantelevat. Veli valvoo veljeään. Näin tehdään Kiinassa ja P-Koreassa.

Terve ja eheä kuin sananvapaus Suomessa!

Laura Huhtasaari on kirjoittanut blogin otsikolla ”Sananvapauden tila on tulehtunut”. Lukematta enempää kommentoin sitä näin:

Kirjoitusoikeus US verkkolehdessä

Uusi Suomi palautti allekirjoittaneelle kirjoitusoikeuden kuluneella viikolla. Kiitos tästä ylläpidolle. 23 syyskuuta 2016 alkanut kirjoituskielto kesti hieman vajaa puoli vuotta. Kirjoitusoikeutta sain hakea takasin jo ensimmäisen kuukauden jälkeen. Kirjoitusoikeushakemukseni johtivat uusiin ilmoituksiin hakea jälleen kuukauden päästä oikeutta uudelleen. Muutaman kuukauden jälkeen kirjoitusoikeushakemuksiini ei enää vastailtu. Edeltävällä viikolla saamani tieto kirjoitusoikeuteni palautumisesta on todiste siitä, että meillä on vielä jonkin tasoinen sananvapaus.

Pitääkö olla huolissaan vai pitääkö olla vain hämmästynyt?

 

7.12. Oma kannanotto / Vastine Hesarille (ei päässyt julkaisuun)

HS uutisoi 6.12.2016: Kansanedustaja Lea Mäkipää selvitellyt potkujen mahdollisuutta Terhi Kiemungille.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004895579.html

Syyttäjät makutuomareina

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen näyttää vetävän perussuomalaiset poliitikot yksi kerrallaan käräjille. Jokaisen uuden syytteen myötä hänen oma arvostelukykynsä puolittuu, ja syyttäjästä tulee ennen pitkää makutuomari.

Kirjaroviot

Taasko ihminen, kansanedustaja Hakkarainen mielipidekirjoituksestaan roviolle?  No, viimeksi hiillostettiin Hannu  Salamaa.  Silloinkin uskonnollisuuden nimissä.

Aate voidaan tuhota ainoastaan osoittamalla se turhaksi.  Nykymeno saa minut harkitsemaan PSn jäsenyyttä.  Jos huolivat.

Sananvapauteen kuuluu kaikki

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 19. artiklan mukaan sananvapauteen kuuluu ihan kaikki: “Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.”

Älä kirjoita tätä nettiin turvapaikanhakijoista

Tuoreessa apulaisoikeuskanslerin päätöksessä (löytyy tästä) otetaan kantaa siihen, milloin nettiin huutaminen ei enää ole kansanvallan koskematon perusoikeus vaan mahdollisesti rangaistavaa vihapuhetta, josta pitäisi aloittaa esitutkinta.

Tässä muutama nosto:

- Rikoslain 11 luvun 10 §:ssä säädetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Turvapaikanhakijat on kyseisen pykälän mukainen ihmisryhmä. (Poliisihallitus)

Sanavapaus-postimerkkisarja pitäisi julkaista

Postin verkkosivuilla kirjoitettiin tammikuussa 2016 seuraavasti:

”Posti on suunnitellut julkaisevansa toukokuussa postimerkkiarkin, jonka teemana on sananvapaus, tärkeä demokratian peruspilari ja tärkeä arvo Suomessa…Postimerkkiarkissa on viisi sananvapauteen liittyvää teemaa, jotka ovat eläinten oikeudet, tuloerot, kulttuuriarvot, maahanmuutto ja energiamuodot. Aiheet ovat suomalaisia puhuttavia, ajankohtaisia aiheita…”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä