Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen ja suomalaisten hyvinvointi

Yhteiskunta vaatii osallistumista kaikilla tasoilla

Yhteishengessä ja siihen liittyvässä arvomaailmassa on nykyisen sekä vahvasti yksilökeskeisen hegemonian ansiosta säröjä, joka käy parhaiten ilmi spektaakkelinjanoisista lehtijutuista, joiden mukaan keskelle kauppaa tuupertuneen vanhuksen ohi käveltiin tyynen rauhallisesti. Individualismia enemmän syyttäisin kuitenkin sosiaalisen hyvinvoinnin (esim.

Sinisilmäisyyden hintalappu.

Arvoisa lukijani. Toivoisin sinun ymmärtävän, kuinka sinua on petetty  jo hyvin pitkään tietämättäsi.  Käytännössä olet putsattu ja petetty kirjaimellisesti lähes jokaisella elämän osa-alueella. Sitä Suomea, jossa luulit eläväsi, ei yksinkertaisesti enää ole olemassa. Se on vain illuusio, harhakuva tai ehkä vain unelma mielessäsi.

Vanhustenhoito palaamassa 1800 -luvun huutolaisaikaan

Tämän päivän yksi suurimmista häpeäpilkuista suomalaisessa yhteiskunnassa on vähävaraisista vanhuksista huolehtiminen.

Pelkästään raha on tullut yhteiskunnassa hallitsevaksi. Jos jollakin rahaa ei ole, hänestä tulee toisen luokan kansalainen. Hän ei enää tuota juuri mitään, ei kenties käy äänestämässäkään. Hänestä tulee kuluerä.

Sivistysvaltion kuuluu kuitenkin pitää huolta jokaisesta kansalaisestaan, varallisuuteen katsomatta. Vielä muutama vuosi sitten lähes jokainen meistä katsoi Suomen täyttävän hyvinvointi- ja sivistysvaltion kriteerit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä