Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Tolkku

Alko – liian kallis ja turha holhouksen monumentti yhteiskunnallemme

Jostain syystä päädyn usein mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa keskustelemaan maamme alkoholipolitiikasta ja sen epäkohdista. Näissä keskusteluissa hyvin harva puolustaa maamme holhouspolitiikkaa, mutta enemmistö jopa omasta kaveripiiristäni on kuitenkin valmiina säilyttämään tämän holhouspolitiikan suurimman monumenttimme, eli Alkon. Ihmiset uskovat usein Alkon olevan merkittävä tulonlähde valtiollemme. Lisäksi osalla on harhaluuloja siitä, että vain Alko pystyy varmistamaan vastuullisen alkoholin vähittäismyynnin maassamme.

Puolen miljardin polkupyöräsilta

Siinä se seisoo ylväästi havainnekuvassa, puolen miljardin polkupyöräsilta. Sää on kaunis ja silta komea, siitä ei meinaa edes todellista Helsinkiä tunnistaa. Sillalla saa nimensä historiaan. Se tulee toteutuessaan olemaan vihervasemmiston poliittisen vallan monumentti.

Tolkkua uuninpankolle

Sakari Timonen on ansiokkaasti oikonut suositussa blogissaan maahanmuuttajiin liittyviä perättömiä huhuja ja ottanut kantaa useisiin päivänpolttaviin kysymyksiin. Eilen (27.2.2017) ilmestyneessä kirjoituksessaan ”Pää pensaassa” Timonen ei kuitenkaan yllätä terävällä ja asiapohjaisella analyysillään, mistä hän on tullut tunnetuksi, vaan lähinnä katkeransävyisellä ja yksipiippuisella puhetyylillään Tolkun ihmisistä.

Tolkun tien tuhoajat

Julkaisimme reilu viikko sitten yhdessä työryhmän ja useamman allekirjoittajan kanssa Tolkun tie -vetoomuksen, minkä tarkoituksena oli tuoda esiin keskustelukulttuurimme ongelmia yleiseltä kannalta sekä vedota kaikkiin järkeviin ihmisiin asiallisemman ja kunnioittavamman keskusteluilmapiirin puolesta. Vetoomuksesta olemme yhdessä ja erikseen saaneet huomattavasti positiivista palautetta, mutta myös kummallisen paljon vihaista ja asiaan kuulumatonta ryöpytystä.

Tolkku asuu epäilyssä

Olin mukana Tolkun tie -vetoomuksella yhteiskuntarauhan ja järkevän keskustelun puolesta yhtenä sen kahdestatoista allekirjoittajasta tai työryhmän jäsenestä. Viime päivät olen seurannut huuli pyöreänä keskustelua vetoomuksen ympärillä. Meistä allekirjoittajista osaa on ehditty jo leimata henkilöinä ties miksi natsien kätyreiksi ja hyökätä vetoomusta vastaan.

Trumpituttaako?

Olen ollut kovan flunssan kourissa kohta viikon ja viime viikolla minulla oli aikaa katsella uutislähetyksiä ja lukea mediaa ja somea runsaasti, niin kotimaista kuin kansainvälistä. On oikeastaan aika vaikea pukea ajatuksiaan sanoiksi mutta yritetään.

Tolkun tie

"Tämä teksti on poikkeuksellisesti laajemman yhteistyön tuloksena syntynyt ja sitä on ainakin ajatuksen tasolla kypsytelty pitkään. Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun reilu vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen blogini maahanmuuttopolitiikan ympärillä pyörivästä keskustelukulttuurista, leimakirveistä ja ideologioista. Tiesin toki, että aihe on jokseenkin tulehtunut, mutta vilpittömästi ajattelin tuolloin, että siitä voisi keskustella myös ihan järkevästi. Olin osittain oikeassa.

Eläinsuojeluvalvontaan tarvitaan lisäresursseja

Helsingissä tehtiin viime vuonna 359 eläinsuojelutarkastusta. Suurin osa tarkastuksista kohdistui yksityisiin asuntoihin, mutta myös eläinkauppoja ja -tapahtumia tarkastettiin. Eläinsuojelullisia toimenpiteitä vaativien tarkastusten osuus oli hyvin korkea (51 %) ja jopa 18 prosentissa tarkastuksista jouduttiin ryhtymään kiireellisiin eläinsuojelulain mukaisiin toimenpiteisiin. Kiireellisiin toimenpiteisiin ryhdyttiin tapauksissa, joissa omistaja oli hylännyt lemmikkinsä tai omistaja oli muutoin vakavasti laiminlyönyt velvoitteensa eläimen hyvinvoinnista huolehtimisesta. 

Tolkku – mitä se on?

Tolkku – mitä se on?

*

Tolkku ja tolkun ihminen.

Siinä talven 2016 sana. 

Sana, joka kelpaa niin kirjailijalle, kirjoittajalle ja kiroajalle – ja nyt siis myös presidentille.  Presidentillisen hyväksymisleiman jälkeen koko media paukkuu yhtä ”tolkkua”. 

Mutta mitä se on?  Tolkku?

*

Nykysuomen sanakirja sanoo sen näin (lyhennykset selkokielistettynä by VH):

Hakusanat:

Tolkku;

Tolkusta vielä kerran

                      On se kun eliitti alkaa hännystelemään katunatseja.  Turvattomalta tuntuu. Toivottavasti ohimenevä ilmiö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä