Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Fasismi

Pax atomica

Siihen nähden, että näin pian vaalien jälkeen gallupeilla ei ole kuin viihdearvoa, on kirjoiteltu ihmeen paljon siitä miten perussuomalaisten ja vihreiden kannatus sen kun kasvaa ja perinteisten suurten puolueiden (SDP, kokoomus ja keskusta) pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä.  Mutta onhan tuo uusi kaksinapaistuminen aika mielenkiintoinen ilmiö. Kannatusta kasvattavat juuri ne kaksi puoluetta, jotka ovat kyseenalaistaneet perinteisen jaon oikeistoon ja vasemmistoon. 

Suurajot ja korkeasti koulutetun kansan kandijohtajat

Raaka kilpaurheilu, joka on erityisen leimallista fasistisille ja kansalliskiihkoisille systeemeille, on kuva suomalaisestakin ihanteenmuodostuksesta. Kilpaurheilua palvovat kansakunnat jatkavat ihmisen eläinesi-isistä nousevan julmuuden perinnettä. Tärkeintä on orjuutus, paremmuus ja keinolla millä tahansa saatu voitto. Kyseisistä kansakunnista joka ainut on maailman paras muissakin suhteissa.

 

 

Rallirikollisuus

 

Kaltevalla pinnalla

Toimittaja Reetta Räty kysyi kolumnissaan(https://yle.fi/uutiset/3-10861592), onko liioittelua olla haluamatta lapsia ilmastokriisin takia. Vastaus kolumnissa oli, että ei, ilmastokriisin vuoksi on ihan OK laskea lapselle vuosittainen hiilidioksidipäästö ja välttää se olemalla hankkimatta lapsia. Lapsen hiilidioksidipäästöhän lasketaan laskemalla ihmisen elinaikanaan tuottamat päästöt ja jakamalla se odotetuilla elinvuosilla.

Jari Ehrnroothille, perussuomalaisille ja koko muulle oikeistolle

Toivomanne aate on jo keksitty. Paikalliset demarit ja ay-vaikuttajat olivat joissakin Keski-Euroopan keskitysleireissä ensimmäiset uhrit.

Suomen PEN:in puheenjohtaja, Perussuomalaiset ja fasistikortti

Suomen PEN:in puheenjohtaja, Veera Tyhtilä, kirjoitti oikeistopopulisteista. Hänen mielestään "sananvapaus, kuten muutkin ihmisoikeudet, tähtää kaikkien tasavertaiseen yhteisymmärrykseen ja ihmisten ja kansojen väliseen rauhaan. Sanaleikit, vääristely tai olkiukot eivät muuta tätä perusajatusta mihinkään."

 

Toimittaja ymmärsi väärin

Keskipohjanmaan toimittaja Laura Airola kirjoitti 10.5. kolumnin, jossa hän arvosteli virkamiehiä siitä, että he eivät vastaa toimittajille. Olen täysin samaa mieltä siitä, että tutkivien journalistien tulee saada kaikki tarvitsemansa tieto virkamiehiltä, jotta he voivat kirjoittaa lukijoilleen monimutkaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Kirjaroviot 10.5.1933 ja 2019

Natsiopiskelijoiden pystyttämä rovio Freudin, Marxin ym. kirjoille enteili kansalliskiihkon ja fasismin nousua ja holokaustia. Se oli merkki ihmisyyden ja humanismin alennustilasta.

Seurauksena olivat

Erään talousliberaalin radikalisoituminen osa 2: äärirasismi

Edellisessä osassa ”Erään talousliberaalin radikalisoituminen” käsittelin Marco de Witin kuvausta libertaarisesta ideologiasta ja miksi aatteen kannattajat ovat liittoutuneet alt-rightin kanssa. Tässä osassa taas käsittelen syvemmin Marco de Witin tekstissä ilmenevää äärirasismia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä