Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Feminismi

Vastakkainasettelun rakennuspalikoita

Yhteiskunnassa vellovien ilmiöiden käsittely vaatii käsitteitä ja niiden suhteiden ymmärtämistä. Toisinaan käsitteistä tulee politiikan pelivälineitä ja tuloksena on keskustelun haitallista polarisoitumista.

Kun aktivisti sahaa omaa jalkaansa

Torstain Die Tageszeitung paljasti, että ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdus aiheuttaa enemmän ilmastopäästöjä kuin olisi syntynyt hänen ja hänen isänsä edestakaisesta lentomatkasta USA:aan.

Syy on siinä, että purjeveneen vaihtomiehistö (5 henkilöä) lentää Euroopasta USA:aan ja menomatkan kapteeni vastaavasti tulee lentäen takaisin Saksaan. Lisäksi mediaspektaakkeli, joka nähtiin lähdössä oli liikuttanut kohtuullisen määrän tiedotusvälineitä satamaan. Siihenkin tarvittiin matkustamista.

No... mitä sitten?

Ultrafeminismin ruumiinavaus

Yhden netin sanakirjan mukaan ultrafeministi uskoo naisten paremmuuteen miesten yli. Ilmeisesti myös naisten etuoikeudet kuuluvat asiaan. Joka tapauksessa, kuten moni on kritisoinut, feministit ovat jakautuneet kahteen: perinteisiin ja näihin äärimielisiin. Mitä ovat äärimielisten todelliset motiivit?

 

Oikeistoateismi nousee maailmalla

Suomessa kirkon ero valtiosta on ollut enemmän vasemmiston kuin muiden asialistalla, ateistinen marxilainen tieteellinen sosialismi oli SKP:ssa valtavirtaa. Nyt uudet tuulet puhaltavat ateismissa, Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Oikeusministeriön Eduskuntavaalitutkimus 2015 -julkaisun mukaan perussuomalaiset olivat 2015 suositumpia kirkkoon kuulumattomien kuin kirkkoon kuuluvien parissa. Ensimmäisten parissa kannatus oli neljä prosenttiyksikköä suurempi.

Hatšaturjanin sisaruksille vaaditaan vapautta

Venäjällä lievennettiin ensikertalaisten rangaistuksia perheväkivallasta helmikuussa 2017, minkä seurauksena sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan on toimittu entistä ponnekkaammin. Tänä vuonna on kampanjoitu erityisesti Hatšaturjanin siskosten puolesta, jotka tappoivat isänsä viime vuoden heinäkuussa 17-, 18- ja 19 -vuotiaina.

Tässä maassa voit sanoa mitä haluat

"Feministikuplastani katsottuna on vaikea käsittää, mistä nousee tarve kutsua ministeriä jääprinsessaksi. Sen täytyy olla pelkoa. Pelätään, ettei saada enää olla kuninkaita. Pelätään patriarkaalisen järjestelmän hajoamista, mikä on sääli, sillä toteutuessaan tasa-arvo parantaa kaikkien asemaa", kirjailija Eveliina Talvitie sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (HS viikko 29/2019).

Tapaus Nordin - Kuka haluaa Suomeen joukkolynkkauskulttuurin?

Viime vuosina sosiaalisen median vastenmielisimpiä ilmiöitä ovat olleet organisoidut kampanjat, joilla on yritetty tuhota julkisesti eri mieltä olevan ihmisen elinkeino. Viimeisin esimerkki nähtiin eilen, kun blogaajana ja reality-tähtenä tunnetun Maria Nordinin pride-postauksen jälkipyykki eskalotui maalituskampanjaksi.

Ne naurettavat kymmenet sukupuolet

Jos pitää valita yksi asia joka modernissa feministisessä identiteettipolitiikassa naurattaa ja huvittaa kriitikoistaan on ajatus kymmenistä eri sukupuolista. He lähestyvät asiaa varsin yksinkertaisesti; Biologisesti sukupuolielimistöjä on vähän ja niiden sisältämä potentiaali tuottaa lisääntymään pääseviä jälkeläisiä on kombinaatioiltaan vielä rajallisemmin. Sitä sanotaan että sukupuolia on kolmekymmentä. Puolisoni hihitteli sille että hän oli löytänyt Tumblrista paikan jossa sukupuolia olisi jopa yli viisikymmentä.

Rimprenssat

Koettakaa nyt tytöt ryhdistäytyä! Ei jokaisesta asiasta tarvitse loukkaantua. Iiris Suomela (voi taivas varjele) panee parastaan paheksumalla, kuinka naisten ulkonäköön puuttuminen on alhaista, mutta mitäs tyttö ite tekee? Katso käyttäjän @Halla_aho twiitti: https://twitter.com/Halla_aho/status/1138412287121940481?s=09 Siinä mallia kaksoisstandardeista. Ja nää tekee sen ihan ite.....

Pysyykö abortin täyskielto voimassa Alabamassa?

Viime viikolla Yhdysvaltain Alabaman osavaltio sääti lain, jolla abortit kiellettiin lähes kaikissa tapauksissa, mukaan lukien raiskaus ja insesti. Laki on ristiriidassa abortin vuonna 1973 laillistaneen, korkeimman oikeuden Roe vs. Wade -ennakkotapauksen kanssa.

Osavaltiot voivat säätää mitä tahansa lakeja, mutta oikeusistuimet kumoavat laittomat lait mikäli niistä valitetaan. Alabaman konservatiiviset republikaanit haluavatkin oikeusprosessia. He toivovat, että valitusprosessi etenisi korkeimpaan oikeuteen, ja Roe vs. Wade kumottaisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä