Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisyys

Ihmisen kehitystä estävät ja häiritsevät monet järkäleet ja perkeleet


Jos elävä olento saa kasvaa ilman minkään tahon vastustusta, siitä tulee rehevä ja suora, vieläpä ihanteellinen lajinsa edustaja. Kuvassa olevan puun olemusta vastustaa ja häiritsee järkälemäinen jääkautinen siirtolohkare, joten sen kehityksessä on ruma mutka. Ihmisen kehitystä estävät ja häiritsevät niin monet järkäleet ja perkeleet, että kadulla ihmisvilinässä on vaikeaa havaita vapaasti ja esteettä kehittynyt rehevä ihminen.

Millainen maa Suomi on?

Suomi on häpeilijöiden ja ujostelijoiden luvattu maa

Suomi on tahallaan väärinymmärtäjien luvattu maa

Suomi on tarkoituksella loukkaantujien luvattu maa

Suomi on surkean keskustelukulttuurin luvattu maa

 

Suomi on ahdasmielisten ihmisyyden tukahduttajien luvattu maa

Suomi on asenteellisten typeryksien luvattu maa

Suomi on päihdeongelmaisten luvattu maa

Suomi on uskonnollisten sekopäiden luvattu maa

 

Suomi on vanhusten kiduttajien luvattu maa

Suomi on huostaanotettujen lasten kaltoinkohtelijoiden luvattu maa

Samaa sumua, samaa ilmaa, samaa ihmisyyttä

Heräsin aamulla raskaaseen oloon. Olin nukkunut liian vähän ja ajatellut liian paljon. Ajatellut ystäviäni, jotka pelkäävät pakkolentoa Afganistaniin. Ystäviä, jotka on jo viety sinne, ja joihin me emme enää saa yhteyttä.
Ajatellut Suomea, josta on lyhyessä ajassa tullut outo ja tuntematon.

Ulkona leijuu elokuun aamun sakea sumu. Tontin takimmaiset puut ovat kietoutuneet siihen. Se piilottaa naapuritalon, ja postia hakiessa näen, miten katu katoaa sumuun. Haen kameran, sillä valo on kaunis ja pehmeä.

Jaakko Teppo ja ihmisarvo

Oletan, että aniharva US-blogistanin kävijöistä lukee Maaseudun Tulevaisuutta, Suomen toiseksi suurinta sanomalehtiä. Perinteisen jättikokoinen lehti tulee korpikotiini ja luen sen aina kannesta kanteen. Tuoreessa numerossa oli Ruikuperän multakurkun kiinnostava haastattelu, joka lienee sopiva välipala tähän ikuiseen rasismi"keskusteluun" (muuten, slovenialaisfilosofi Slavoj Žižek totesi äsken, että rasistisanan jatkuva viljely perustuu ainoastaan henkiseen laiskuuteen..).

Mahtikäsky, ennakkoasenteet ja mustankipeys yhtäkuin epävakaa yhteiskunta

Kuvittele maailma, jossa säännöt ja lainalaisuudet muuttuvat joka ikinen henkäys: Kuinka vaikeaa olisi säilyttää tasapaino muuttumattomana ympäristötekijöistä? Eikö olisi vain luontaista odottaa yhden osasen – ihmisen, - muuttuvan ympäristön mukana?

Ihminen osoittaessaan vihaa ja raivoa, pyrkii asettamaan tasapainoon muuttujia, joista ei ole aavistusta tai ennakkotietoa. Kun ihminen siis luontaisena olentona kohtaa jotain sellaista, jossa ympäristömuuttujat ovat hyvin epävakaassa, hakeutuvassa tilassa, on seurauksena epävarmuutta ja sen tuomaa raivoisaa tuskaa.

Jannen fasistimummo

Tänä aamuna kuulin Yle radio yhdeltä pitkästä aikaa parhaan puheenvuoron, piiiiitkästä aikaa! Viisaana puhujana Janne Saarikivi, suomalainen kielitieteilijä, joka toimii professorina Helsingin yliopiston suomalais-ugrilaisten kielten laitoksella. Lukekaa itse (linkki alhaalla). Näinä vihapuheiden sekä "vihapuheiden" aikoina kerrassaan kirkasta ajattelua sekä upeata tekstiä, josta allekirjoitan jokaisen sanan.

ELÄMÄNKULKUA JA TULEVAISUUDEN HAAVEITA.

ELÄMÄNKULKUA JA TULEVAISUUDEN HAAVEITA.

Olen kotoisin rannikolta, meren äärestä. Meri on suuri rakkauteni, ja opin uimaan varhain lapsena- ja uimakautemme alkoi jo toukouussa jääkylmässä merivedessä.

Vihan takana on pelko - pelon takana toivo!

Erään kerrostalon tarina: Aamu alkaa hitaasti, ei syytä nousta ylös ja kiirehtiä minnekään. Kun ei ole työpaikkaa. Aamu muuttuu nopeasti illaksi, päivä mennyt sohvan pohjalla, telkkarista tulee vain Halla-Ahoa kahdella eri kanavalla. Miten? Jotain sapuskaa löytyy kaapista, ei syytä varoa valkoista vehnää tai sokeria, koska kuka mua kattoo. Ei pitkiin aikoihin ollut parisuhdetta. Taas on yö ja pitäisi mennä nukkumaan.

Ruokajaon ihmisyys

Ruokajako.

Se, jota leipäjonoksikin kutsutaan.

 

Joistakin ruokajakopaikoista herää kyllä ihmetys, minkä verran nämä ruokaa jakavat ihmiset arvostavat heitä, jotka joutuvat ruokajaon antiin turvautumaan.

 

Tämä kysymys heräsi, kun sain tietää erään jaon anneista: palanutta leipää (josta oli kyllä yritetty se palanut osa leikata pois, mutta palaneen maku jäi), pakastimesta kaivettuja lihoja joiden viimeinen käyttöpäivä on ollut jo puoli vuotta sitten, osaksi mädäntyneitä tomaatteja...

Oletko sairastunut narkofobiaan?

Aika moni siihen on sairastunut. Ainakin mitä täällä ja muualla somessa, lehdistä saan lukea.

Ikävä tauti, mihin on helppo parannuskeino olemassa. 

Paras keino on ottaa selvää huumeista, joita on nykyään satoja. Toiseksi paraskeino on kuunnella ihmisiä jotka niitä käyttää. Kohtaaminen auttaa. Kyllä, laittomien päihteiden käyttäjä on ihan normaali ihminen.

Huumeet on hyvä vihollinen varsinkin narkofobiaa sairastaville.

Tieto voi lisätä tuskaa. Tuskan kautta voi kohdata omat pelot,ennakkoluulot!

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä