Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Kommunismi

Venäjä ajaa oikealta ohi - Mutta harva suomalainen ymmärtää

Venäjä haastaa liberalismia oikeistolaisista näkökulmista, ja Venäjällä on meneillään erittäin voimakas kulttuurillinen konservatiivinen käänne, josta tuskin sanaakaan puhutaan. Meille kun Venäjä on yhä Neuvostoliitto ja kommunismin tyyssija.

Lukija: "Ymmärsin aina olleeni sosialisti!" – Kun Halla-aho töppäsi pahasti

Eräs blogin lukija kertoi omasta ja monista muistakin kuulemistaan heräämisistä, joiden alkuunpanijana on ollut haittasuomalaisen ja äärioikeistolaisen Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon leimaavat puheet. Halla-aho on käyttänyt poliittisista vihollisista muun muassa termiä uusi Neuvostoliitto. Tästä ovat monet loukkaantuneet syvästi mutta sitten jotakin ihmeellistä on tapahtunut.

Googlen hakukone, jolla myöskin on oma mielipiteensä perussuomalaisista, on uskomaton apuväline. Sillä onkin tässä tarinassa merkittävä rooli.

Pax atomica

Siihen nähden, että näin pian vaalien jälkeen gallupeilla ei ole kuin viihdearvoa, on kirjoiteltu ihmeen paljon siitä miten perussuomalaisten ja vihreiden kannatus sen kun kasvaa ja perinteisten suurten puolueiden (SDP, kokoomus ja keskusta) pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä.  Mutta onhan tuo uusi kaksinapaistuminen aika mielenkiintoinen ilmiö. Kannatusta kasvattavat juuri ne kaksi puoluetta, jotka ovat kyseenalaistaneet perinteisen jaon oikeistoon ja vasemmistoon. 

Marxin populistinen utopia ei voi koskaan toteutua

Poliittiset järjestelmät, joissa lähtökohtana eivät ole yksilön hyvinvointi ja vapaudet, tulevat väistämättä murentamaan kansalaiset jalkoihinsa. Prahan muistomerkki kommunismin uhreille visualisoi koskettavalla tavalla, miten yksilön pakottaminen yhteisön palvelijaksi murentaa elämän merkityksellisyyden pala palalta ja lopulta koko ihmisyyden.

Kommunismi ajassamme

Ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin kertoi twitter-viestipalvelussa 10.4.2019 http://tinyurl.com/y5oev44v että Tanskan ja Saksan väestöntiheydellä Suomeen mahtuisi 40 - 80 miljoonaa asukasta. Hänen mukaansa mm. sosiaaliturvajärjestelmämme edellyttää rahoittajia, eikä tämä olisi keneltäkään pois.

Vallankumous peruttu, toverit

Reilu kuukausi sitten toverit riemuitsivat Rinteen palattua sairaslomalta. Toverien ilo taisi osoittautua ennenaikaiseksi, ainakin jos katsoo kaakkoon vahvasti painavaa kannatuskäyrää. Toverit, vallankumous on peruttu.

Ilmastonmuutos vai ideologia?

Ilmastonmuutoskeskustelussa kierrokset käy kovilla.  Keskustelusta on havaittavissa erilaisia ideologisia piirteitä.  Ilmastonmuutoskeskustelussa vaikuttaisi kuuluvan kaikuja kaupungistamisen kiihdyttämisestä sekä jopa suoranaisesta ”ilmastokommunismista”.  Vaikeinta on ehkä ymmärtää suoranaista vihamielisyyttä perinteistä Suomalaista elämäntapaa kohtaan.  Milloin kieltolistalla ovat saunat, milloin omakotitalot, yksityisautot ja ties mitkä.

Mitä on jäljellä Neuvostoliitosta?

Mitä on jäljellä Neuvostoliitosta? Sitäkin Ulkopoliittinen instituutti on tutkinut, mutta kyseisen tutkimuksen painopisteeksi osoittautui se, mitä siitä irtaantuneille neuvostotasavalloille, poislukien Venäjä ja Baltian maat, on tapahtunut ja mihin suuntaan ”post-Soviet space” on kehittymässä.

Elämää utopian valtakunnassa – eli Gyllingin Karjalan nousu ja tuho

Elämää utopian valtakunnassa – eli Gyllingin Karjalan nousu ja tuho

Työläisten valtakunnan rakentajat Neuvosto-Karjalassa 1920-1938

Mielenkiintoinen ja antoisa kuvaus Neuvosto-Karjalan suomalaisista rakentajista.

*

Talvisodan päättymisen 13.3.1940 muiston 79. vuosipäivänä 13.3.2019 ilmestyy Helsingissä tärkeä ja mielenkiintoinen teos.  Se on tiivis osa Suomen historiaa ja suomalaisten historiaa.

Toisinajattelija, joka ei siedä toisinajattelua

Sain kirjoituskiellon Kejon kirjoituksiin, koska toin esille, miten sosialistisissa/kommunistisissa maissa tuotannon kasvattaminen eli talouskasvu on mennyt ympäristöasioiden edelle. Sosialistisissa/kommunistisissa maissa luonnonvaroja on käytetty tuhlaillen, haaskaten, huonolla hyötysuhteella. Ja suuremmilla määrillä luonnonvaroja on saatu vähemmän hyvinvointia aikaan. Missään sosialistisessa/kommunistisessa maassa ei olla tultu siihen pisteeseen, että johto toteaa, että nyt aletaan rajoittaa talouden tuotantoa, koska ympäristörasitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä